”Profit from China” on Kiina sijoittamisen perusteos

Ystäväni Jukku Blomberg on suomalainen Kiina sijoittamisen asiantuntija, jonka kirja ”Profit from China” osoittautui minulle suuriarvoiseksi sanan varsinaisessa mielessä.

Kirja on selkeästi kirjoitettu, sisältää paljon tietoa ja etenee lukijan kannalta mielyttävällä tavalla. Sitä on kiva lukea. Parasta antia on kuitenkin sisältö, joka johdattaa lukijan Kiina sijoittamisen saloihin tavalla, joka herättää aidon osaamisen tunteen.

Kirjan tietopuolinen anti lähtee liikkeelle toimialojen keskinäisestä asemasta ja kertoo konkreettisesti mielenkiintoisia alueita kuten viihde, koulutus, liikenne ja telekommunikaatio. Anti ei jää yleiselle tasolle vaan kirjaan on valittu monia esimerkkiyrityksiä (NetEase, Sohu, Weibo, Momo, China Distance Education, Ctrip.com…….) näiltä kasvavilta toimialoilta.

Se, että tietää mihin pitää sijoittaa ei riitä, pitää myös tietää miten käytännössä sijoittaminen tapahtuu. Kirja opastaa mistä näitä yrityksiä saa ja miten ja osoittaa että monet hyvät kohteet ovat suomalaisten sijoittajien ulottuvilla, ne noteerataan USA:ssa. Kirja tarjosi ainakin minulle osaamisen, jonka pohjalta uskallan taas pitkästä aikaa tarttua yksittäisiin kiinalaisiin osakkeisiin.

Kiinalaisiin osakkeisiin sijoittaminen poikkeaa eräässä suhteessa Suomessa totutusta. Osavuotiskatsauksiin ei ikävä kyllä aina voi täysin luottaa. Siksi sijoittajan kannattaa hajauttaa ja joskus tulee pettymyksiä tai positiivisia yllätyksiä. Kiina sijoittaminen on jännitävää ja mielenkiintoista.

Kirjaa saa ostaa täältä: Amazon

Jukka Blomberg:n yritys: WealthyTec

 

2 thoughts on “”Profit from China” on Kiina sijoittamisen perusteos

  1. kiinaETF

    Meinaatko tarttua yksittäisiin osakkeisiin? Mikset Piksun markkinat osiossa mainittujen Kiina ETF:ien kautta?

  2. Yksittäiset Kiina osakkeet ovat mielenkiintoisia

    Jukan kirjassa oli monia osakkeita Kiinan kasvavilta sektoreilta kuten viihde etc.. . Ajattelin kokeilla jotain niistä. Mutta en vielä tiedä mitä. Yksittäiset osakkeet vaativat enemmän seurantaa kuin indeksi etf rahastot ja siksi minulla ei ole mahdollisuutta ottaa kovinkaan monia erilaisia. Aika ei riitä seuraamiseen vaikka yksittäiset osakkeet ovatkin mielenkiintoisia.

    Minulla on tällä hetkellä Sanghain pörssiä seuraavaa Detchebankin ETF rahastoa jonka kaupankäyntitunnus on ASHR ja aiemmin minulla oli iShares Hongkong (EWH) ja Kiina rahastoja (FXI). Ovat olleet hyviä tuotteita vaikka nykyään minulla on aika usein keskisuuriin yrityksiin keskittyviä etf rahastoja. Niistä on yleensä saanut hieman paremman tuoton vaikka likviditeetti onkin hieman heikompi. Minulla on nykyään eniten painoa Intian Mumbain pörssissä (etf tuotteiden kautta) ja Kiina on siksi jäänyt hieman vajaasti seuratuksi. Mumbai on tosin aika kallis pörssi ja olen ajatellut jossain vaiheessa vähentää painoa.

Comments are closed.

Related Posts