73 % karjalanpiirakoista oli väärennöksiä

 

Viranomaiset ovat olleet valppaina ja paljastaneet Euroopan yhteisön laajuisen nimisuojajärjestelmän vastaisia karjalanpiirakoita.  Tämän maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden nimisuojajärjestelmän mukaan suojattua nimeä saa käyttää ainoastaan niissä tuotteissa, jotka täyttävät nimisuojan myöntämisen edellytykset. Tämän suojamuodon tarkoituksena alkujaan oli suojata Ranskan, Italian, Portugalin, Espanjan, Kreikan, Belgian ja Luxemburgin viinejä ja juustoja.

Suomalaisista tuotteista mm. Karjalanpiirakka on saanut tällaisen Aito perinteinen tuote (APT)-suojauksen.

Tällä kertaa valpas valvova viranomainen oli Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkö, joka osallistui Elintarviketurvallisuusvirasto (Evira) käynnistämään valtakunnallisen karjalanpiirakoiden nimisuojan valvontaprojektiin syksyllä 2011.

Karjalanpiirakoiden tarkastuksia suoritettiin yhteensä 20 kappaletta. Tarkastetuista

toimijoista 11:llä oli valikoimissaan karjalanpiirakkanimellä merkittyjä tuotteita, ja toimijoista kolmen tuotteet vastasivat karjalanpiirakka-nimen käytön edellyttämiä vaatimuksia. Seitsemälle toimijoista annettiin korjausmääräyksiä pakkausmerkinnöistä.

 

Related Posts

Talous

Palvelujakin paleltaa jo

Koronan jälkeinen talous on venkoillut oudosti. Historiallisen elvytyksen buustaama kysyntäpiikki johti yhdessä vakavien tuotantohäiriöiden kanssa tarjontapulaan ja inflaatioon, joka alkoi jo kuukausia sitten näivettää teollisuutta.

Palvelujen

Sijoittaminen

Halvan rahan aikakausi

YLEn Areenasta löytyy hyvä dokumentti FEDin toiminnasta ja USAn talouskehityksestä finanssikriisistä tähän päivään.

https://areena.yle.fi/1-65378367

Dokumentissa tulee uusia näkökulmia myös liittyen kysymykseen omien osakkeiden ostosta. Tähän otetaan hieman

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com