Affärsvärlden suositteelee Alfa Lavalia, Probia ja Assa Abloyta

Keskiviikon numerossaan Affärsvärlden suosittelee kolmea osakketta

 

Alfa Laval (OSTA, tavoitekurssi 165 SEK): Alfa Laval on jopa muuta konepajateollisuutta jälkisyklisempi. Siksi on kummallista että analyytikot eivät nosta odotuksia muuta laa korkeammalle. Tilauskanta on noussut kakasi kvartaalia peräkkäin, 23% vuositasolla. Yhtiön liikevaihdosta lähes puolet tulee kasvavilta markkinoilta , mikä lehden mukaan nostaa osakkeetn houkuttelevuutta.

Probi valmistaa probiootteja, elintarvikkeissa käytettäviä hyödyllisiä bakteereija ja lisäravinteita. Danone -mailman suurin jugurtinvalmistaja – on ostanut Proviva:n, Probin suurimman asiakkaan ja tehnyt 10-vuosien sopimuksen yhtiön tuotteen lasneeramiskesi mailmanlaajuisesti. Negatiivista on EU:n kovenevat vaatimukset joiden mukaan lisäravinteiden hyödyllisyysväitteet on näytettävä toteen. Tässä Probi on edennyt hyvin. Yhtiön kurssi on laskenut tänä vuonna 10%. Affärsvärlden ehdottaa sijoitajia seuraamaan Pfizerin esimerkkiä ja tankaavan osakkeita nyt melko edulliseen hintaan.

Assa Abloy. AV toistaa voimassaolevan ostosuosituksen Assalle. Yhtiö on selvinnyt hyvin laskusuhdanteesta ja on tekemässä stoistaiseksi suurimman yritysostonsa (Cardo). Yhdessä yhtiöt ovat voimakkaampia.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin