Potentiaalisia reuna-alueita ETF-rahastoilla?

Arkistoitu 12.2.2011

2 thoughts on “Potentiaalisia reuna-alueita ETF-rahastoilla?

 1. Paljonko toimialaerot selittävät

  Noin vuosi sitten katselimme Kaizun kanssa eräiden maakohtaisten ETF:ien tunnuslukujen, lähinnä P/E-luvun eroja. Laskeskelin muutaman kehittyneen länsimaan toimialajakautumia näissä ETF:ssä ja toimialaerot selittivät yllättävän paljon maiden välisiä P/E-eroja.

  Sitä ne ole tarkastellut kuinka hyvin tuohon kysymykseen pörssien äärialueiden käyttäytymiseen löytyisi vastaava selitys: Esim. onko niissä paljon syklisiä yhtiöitä (raaka-aineiden jalostus), joka selittäisi kehittyneempiä pörssejä suuremmat vaihtelut – ainakin osin.

  Pekka

  1. Molempia

   Kyseessä on varmaankin myös toimialaan liittyvät erot, mutta toisaalta reuna-alueet ovat vain vähän esillä länsimaisille sijoittajille, joka voi myös selittää niiden arvostusta.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki