Asuntosijoittaminen on hyvä vaihtoehto kalliille pörssiosakkeille

Finanssivalvonnan johtokunta on päättänyt että asuntoluottojen enimmäisluototussuhde säilyy 90 prosentissa (ensiasunnoissa 95 %). Omaa rahaa ei siis tarvita kuin nimeksi kunhan vakuudet ovat kunnossa.

Ylikuumenevatko asuntomarkkinat keveän asuntolainapolitiikan vuoksi? Ei näytä siltä että riskiä olisi. Asuntojen hinnat ovat tilastokeskuksen mukaan samalla tasolla kuin vuonna 2012 eikä hinnoissa näy kummempaa nousua. Ainoastaan Turun seudun noususuhdanne on aiheuttanut paikallisen 7% nousupyrähdyksen. Sielläkin hinnat lähinnä korjaavat takavuosien heikompaa kehitystä eikä kuplasta ole pelkoa. 

Suomalaiset eivät ole sokaistuneet alhaisiin korkoihin ja pankkien markkinoimiin pitkiin takaisinmaksuaikoihin. Asuntolainakannan kasvu oli Suomen pankin mukaan 2,1….2.5% tasolla vuosina 2016 ja 2017.  Tämä vastaa suurin piirtein inflaatiota ja bruttokansantuotteen kasvua. Asuntolainakannan reaalinen määrä on pysynyt jokseenkin vakiona.

Kannattaako nyt sijoittaa asuntoihin? Kyllä nyt voi olla sopiva aika harkita asuntosijoittamista. Asuntomarkkinat ovat vakaat ja asunnoista saatava vuokratuotto kestää vertailun korkoihin ja inflaatiosuoja tulee kaupan päälle. Asuntosijoittaminen on hyvä vaihtoehto jos muu sijoitusmaailma käy tuuliseksi. Asunnon käyttöarvo stabiloi hintatason ja niinpä asunto on yleensä osakeskijoitusta turvallisempi sijoituskohde. 

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki