Axis meni jo, onnea osallistuneille!

Laitan asiasta lyhyen viestin tähän lähinnä sen vuoksi, että joku saattaa harkita reilu viikko sitten Pohjoismaisia laatuyhtiöitä –sarjassa esittelemäni ruotsalaisen kameratehtaan Axiksen ostamista. Se juna ehti mennä harvinaisen nopeasti, sillä Canon teki siitä tänään julkistetun ostotarjouksen, jonka pääomistajat hyväksyvät, ja suosittelevat samaa pienosakkaille. Tarjoushinta on 340 kruunua, jonka pinnassa osake nyt pyörii. Ilman ihmettä tarjous menee läpi.

Arvioin jutussani, että Axiksesta ei kannata odottaa pikavoittoja osakkeen hintavuuden vuoksi,  vaan harvoinpa olen ollut yhtä raikkaasti väärässä. En ole ylettömän riemastunut kuitenkaan, vaikka pikavoitto on melkoinen, koska hyviä kasvuyhtiöitä ei kasva joka oksalla – mutta voisihan sitä huonomminkin toki käydä.

On tämä taas hyvä muistutus siitä, että päällisin puolin kalliitkin osakkeet voivat olla edullisia ostoksia, kun kohteen valitsee oikein. Joskus palkintoon menee pitkään, joskus vähemmän. Ei tuo Canonin veto minulle yllätys ollut, mutta harvoinpa näitä etukäteen tietää.

Hiukan onnekas sattuma sinänsä oli, että ehdin esitellä Axiksen ennen tarjousta; sattui olemaan kyseisenä päivänä riittävästi aikaa jutun tekemiseen, ja vuosiraportti julkistettiin tuolloin.

Toivottavasti moni lukija otti vihjeen ajoissa onkeensa, saivat 50-60 prosentin pikavoiton viikon sijoituksella. Lue Piksua, pysyt askelen muita edellä.

Related Posts