Enemmän keppiä tunarit

Portugalin tukipaketti on neuvoteltu valmiiksi. EU:n ja IMF:n 78 miljardin euron paketista on saatu sopu aikaan. Säästäväinen lainaa tässä tasavallan presidenttiä, Urho Kekkosta:

Saatanan tunarit!

-UKK

Portugalin vt-pääministeri José Sokrates kehuu pakettia Kreikan ja Irlannin paketteja pehmeämmäksi. Tämä voi tarkoittaa vain yhtä asiaa: Siinä on liian vähän IMF:n keppiä ja liian paljon EU:n porkkanaa.  Portugalissa on vaalit tulossa ja se näkyy.

Portugalin taloudellinen kilpailukyky poikkeaa banaanivaltiosta vain siinä etteivät edes bananit kasva kunnolla vaan nekin täytyy tuoda entisistä siirtomaista. Aikoinaan Portugalissa valmistettiin halvalla euroopan vaatteet. Sitten tuli EU ja kustannukset lähtivät laukkaamaan. Nyt ei ole teollisuudesta tietoakaan.

Tähän saneeraukseen tarvitaan enemmän kuin virkamiesten palkkojen jäädyttäminen ja lisäveroja suurille eläkkeille.

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com