Enemmän keppiä tunarit

Portugalin tukipaketti on neuvoteltu valmiiksi. EU:n ja IMF:n 78 miljardin euron paketista on saatu sopu aikaan. Säästäväinen lainaa tässä tasavallan presidenttiä, Urho Kekkosta:

Saatanan tunarit!

-UKK

Portugalin vt-pääministeri José Sokrates kehuu pakettia Kreikan ja Irlannin paketteja pehmeämmäksi. Tämä voi tarkoittaa vain yhtä asiaa: Siinä on liian vähän IMF:n keppiä ja liian paljon EU:n porkkanaa.  Portugalissa on vaalit tulossa ja se näkyy.

Portugalin taloudellinen kilpailukyky poikkeaa banaanivaltiosta vain siinä etteivät edes bananit kasva kunnolla vaan nekin täytyy tuoda entisistä siirtomaista. Aikoinaan Portugalissa valmistettiin halvalla euroopan vaatteet. Sitten tuli EU ja kustannukset lähtivät laukkaamaan. Nyt ei ole teollisuudesta tietoakaan.

Tähän saneeraukseen tarvitaan enemmän kuin virkamiesten palkkojen jäädyttäminen ja lisäveroja suurille eläkkeille.

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki