EU:n teollisuustuotanto tukevassa nousussa

Eurostatin tiedotteen mukaan EU:n teollisuustuotanto on tukevassa nousussa vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna

 

Elokuussa 2010 teollisuustuotanto oli 7.9% kasvussa vuositasolla euroaluella ja 7.5% koko EU:ssa. Kuukausitasolla kasvu oli 1.0% euroalueella ja 0.8% koko EU:n tasolla.

Vuositasolla tueollisuustuotanto kasvoi kaikissa maissa joista tieto oli saatavana paitsi Kreikassa (-3.0%) ja Tanskassa (-0.9%). Voimakkainta kasvu oli Virossa (+22.9%), Latviassa (+20.5%), Puolassa (+13.2%), Luxemburg (+11.8) sekä Saksassa ja Sloveniassa (molemmat +11.5%).

Suomessa kasvu oli 6.2% eli hieman keskimääräistä heikompi.

Indeksoitu teollisuustuotanto (2005=100) oli Suomessa 100.8, kun koko EU:n aluella päästiin 98.5 tasolle. Niistä maista joista tieto oli saatavana korkein taso oli Puolassa (136.7) ja matalin Tanskassa (84.3).

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com