2 thoughts on “”IMF:n ekonomisti kehottaa luopumaan hintavakaudesta””
Comments are closed.
Comments are closed.
Lomakiinteistö halutaan suuren kaupungin liepeiltä, läheltä kaupunkiasuntoa. Korkeimpia hintoja maksetaan Helsingin lähiympäristössä ja lounais-Suomen saaristossa. Tiedot selviävät maanmittauslaitoksen kauppahintatilastosta. (lisää…)
HS toi julki näkemyksen, jonka moni EU:n pikkupoliitikko juuri nyt allekirjoittaa, vähemmän aseita USA:sta.
Oikeastaan jo ennen F-35:n hankintapäätöstä Suomen johtava sotilasasiantuntija P. Haavisto ilmoitti kannattavansa
Donald Trump on yhtenä kauppasotansa elementtinä väittänyt ympäri maailmaa yleisen arvonlisäveron eli ALV:in sortavan Yhdysvaltoja, koska siellä ei liittovaltion tasolla kyseistä veroa käytetä. ALV on
TT:n lista perustuu yritysten ilmoittamiin eri tunnuslukuihin ja tulostietoihin liiketoimintasyklien yli. Suurimmat painoarvot ovat ns. omistajan tuloksen, liikevaihdon kasvun ja oman pääoman kehityksellä läpi syklin.
Jep – pieni inflaatio kuulostaa tervehdyttävältä
Inflaation viriäminen tässä tilanteessa voi olla ihan järkevää – nyt kun sen noin sanot. Hyvä ajatus.
Pienellä inflaatiolla olisi tervehdyttävä vaikutus:
Ainakin jos katsoo historiaan niin huomaa että kohtuullisen inflaation ajanjaksot ovat olleet ripeämmän talouskasvun aikaa kuin lähes deflaatooriset kaudet
Inlfaation vaikutuksista
Siltä se näyttää.. Täytyy kuitenkin muistaa, että inflaatio on helppo päästää laukkaamaan pitämällä negatiivisia reaalikorkoja, jotka taas johtavat ensin arvopapereiden nopeaan kasvuun (tilistä saatava reaalikorko on negatiivinen, joten rahat siirretään muualle). Tästä syystä esim. kullan hinta on niin korkea. Jälkimmäisessä vaiheessa korkoja saatetaan jo nopeasti nostaa, joka sitten on tavallisille kuluttajille raskasta, jotka sitä lainaa ovat ensin matalan inflaation (ja korkojen) aikana ottaneet ja varallisuusarvot romahtavat.
Pitkällä aikavälillä inflaatio kuitenkin syö velkoja pois… Inlfaation vaikutuksia on kuitenkin vaikea arvioida ja ne saattavat olla yllättäviä. Täytyy myös ottaa huomioon kuinka pitkää aikaperiodia tarkastellaan.
BKT:n osalta täytyy toki huomioida mikä on reaali BKT.. siis se mitä inflaation huomioimisen jälkeen jää jäljelle…