Kansainväliset osakemarkkinat ovat edelleen laskusuunnassa

Sijoittaminen

Laaja amerikkalainen SP500 osakeindeksi on nyt painunut 200 päivän liukuvan keskiarvonsa alapuolelle ja karhumarkkinan voidaan katsoa olevan virallisesti käynnissä. Kohonneet korot tarjoavat nyt houkuttelevan vaihtoehdon osakkeille.

Karhumarkkina alkoi tavallaan jo pari vuotta sitten, vuoden 2022 alussa, jolloin kansainväliset osakemerkkinat saavuttivat toistaiseksi korkeimman lakipisteensä.  Vuoden 2023 alkupuolen vahava talouskasvu ja kulutuskysyntä kuitenkin yllättivät ja kansainväliset osakkeet lähtivät jonkinlaiseen väliaikaiseen nousuun kääntyäkseen taas viime kesän aikana laskuun ja nyt ollaan siinä tilanteessa että ollaan uudelleen laskusuunnassa.

Eikö karhumarkkina jo vihdoin pääty, alaspäin on tultu jo kohta pari vuotta ?  Laskumarkkinan päättyminen on yleensä ajoittunut laman keskelle, siihen vaiheeseen kun makrotalous näyttää synkältä ja keskuspankit ovat taantuman pelossa laskeneet korkotasoa. On vielä aikaista arvoida milloin tuo hetki koittaa.

Oheisen kuvan sp500 indeksi ja sen liukuva keskiarvo kuvaavat nimellisiä pörssiarvoja. Jos kuvassa olisi käytetty oikeaoppisia reaalisia, inflaatiokorjattuja arvoja olisi laskumarkkina jatkunut käytännössä yhtäjaksoisena vuoden 2022 alusta alkaen.

Tietojen lähde: Yahoo finance

 

 

Related Posts

Sijoittaminen

Johtavat AI-yhtiöt

Tekoäly on nyt joka paikassa ja vähän samanlainen taikasana kuin Internet oli pari vuosikymmentä sitten. Lähdin tutkimaan johtavia AI-firmoja. Kannattaako niihin vielä sijoittaa?

Kokeile tekoälyn käyttöä