Käynnistyvä inflaatio tietää korkosijoittajalle tappioita

Kaikkien sijoittajien kunnioittama ja pelkäämä inflaatio on vihdoin viimein nostamassa päätään. Euroopassa edetään puolen prosentin vauhdilla ja USA:ssa ollaan jo kohta kolkuttelemassa parin prosentin tasoa. Ensi vuonna ollaan Euroopassakin jo terveissä yli prosentin lukemissa.

Korkosijoittajalle on tulossa karu ajanjakso

Korkosijoittajalle inflaation käynnistyminen tarkoittaa karua ja kuivaa aikaa. Inflaatio sulattaa pääomia ja korkotuotot ovat kehnoja. Tuottoa on turha hakea ainakaan valtioiden lainoista. 

Lyhyet korot pysyvät pitkään matalalla

Mutta eivätkö keskuspankit estä inflaation valloilleen pääsyä nostamalla korkotasoa ?  Tuskinpa kovinkaan tehokkaasti.  Pahasti velkaantuneiden valtioiden taakkaa pitää leikata ja se tapahtuu pitämällä korkotaso alhaalla inflaatio valloillaan. Keskuspankit eivät vuodata kyyneleitä korkosijoittajien tappioiden takia. Keskuspankkien mielessä on toimiva ja tasapainoinen talous eikä sijoittajien hätä.

Pieni inflaatio ei osakesijoittajaa pelota

Koroilla on yksi keskeinen merkitys osakesijoittjalle. Tasevarallisuudeltaan vakaat arvo-osakkeet tuottavat heikosti silloin kun korot ovat olemattomat. Velattomuus nousee arvoonsa vasta kun velan korot tekevät yritysten olon tukalaksi. Siihen on vielä aikaa.

Inflaatio ei osakesijoittajaa haitta jos se ei ryöstäydy käsistä.

USA:n inflaatiolla on ollut loppujen lopuksi aika vähän tekemistä pörssikurssien kanssa kuten oheisista trading economics tuottamista käyristä havaitaan. Kohtuullinen inflaatio on merkki terveestä taloudesta ja silloin myös osakekurssit kohoavat.

Inflaation haittaa vasta silloin, kun keskuspankit päättäväisesti nurjertavat korkoaseen avulla inflaatiota.  Silloin raha pakenee korkoinstrumentteihin. Mitään sen kaltaista ei ole näköpiirissä. Keskuspankkien (ja valtionhallintojen) intresseissä on pitää korot matalina, rahapolitiikka keveänä ja käynnistää kohtuullinen 2..3% inflaatio.

 

Related Posts