Kootut selitykset

Tokmannin kesämallistoa?

Aika ajoin yritysjohdon pitää antaa koottuja selityksiä siitä, miksi tulos oli sellainen kuin oli. Tässä puuhassa korostuu liikesalaisuuksien merkitys sekä selittelyn tarve ja omat virheet unohtuvat tai ne ainakin halutaan lakaista maton alle.

Tokmannin tulos ei ollut hyvä ja mikä olennaisempaa, se oli odotuksia huonompi. Lisää spekulaatiota tuo tj:n vaihtuminen.

Kuitenkin tulosjulkistuksen selitys lämpimästä talvesta naurattaisi, jos tässä vain tarkenisi nauraa. Kevään juhlaa odotellessa ainakaan minä en muista, että talvi olisi ollut Etelä-Suomessa sen lämpimämpi kuin mitä ne nyt yleensä ovat viime aikoina olleet. Linkin ylin kartta osoittaa, että terminen talvi alkoi Oulu – Kajaani – Kuhmo -linjan eteläpuolella aiemmin kuin 30 viimevuoden keskiarvon mukaan.

Jos Tokmanni käyttää 100 v. vanhoja säätilastoja, olisi ehkä hyvä uskoa, ettei lumikenkien menekki Helsingissä palaa entisiin lukemiin. Edelleen sopisi ymmärtää, että asutuksen painopiste on valunut etelään. ”Ennen vanhaan” talvet olivat siksikin kylmempiä, että niitä vietettiin Kainuussa ja nykyään Suomenlahden rannikolla.

TalSan selitys on parempi. Sen mukaan on haastavaa pyrkiä Anttilaksi Anttilan konkurssipesän paikalle.  

Pidän ajankohtaa huonona ostoille, mutta suurimmillaan 12 % :n lasku oli toivottavasti ylilyönti ja ostin hieman Tokmannia. Lumikenkiä en ole vielä hankkinut

One thought on “Kootut selitykset

  1. Vielä yksi selitys

    TJ:n lähtö vaikeuksien keskellä kertoo epäonnistuneesta strategiasta. Sijoittajille ei haluta kertoa tuuliajolle joutumisesta, vaan selitellään niitä näitä. 

Comments are closed.

Related Posts