Linkitys tärkeämpää kuin sisältö

Markkinointiviestintään keskittynyt Cision Finland on listannut internet blogeja eri aihealueilta. Top 10-listauksia on mm. jalkapallosta, politiikasta, elokuvista ja ympäristöasioista.

Ympäristöblogit on viimeksi listattu maaliskuussa ja lista on seuraava.

Top-ympäristöblogit maaliskuussa 2010

1. Kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa
2. Harhaluuloja ilmastonmuutoksesta 
3. Gaia
4. SLL:n ilmastoblogi
5. Greenpeacen blogi
6. Villi planeetta (WWF Suomi) 
7.Daily Eko – luonnollisempaa arkea
8. Ville-Veikko Mastomäki
9. Ekofokus
10. Arkipäivän aktivisti

Kun katsoo blogien sisältöä ei voi muuta kuin päätyä ajatukseen, että kyllä miljoona kärpästäkin voi olla väärässä. Kymmenestä blogista vain yksi Gaia, edustaa edes jossain määrin kriittistä ajattelua. Muut ovat siiten sitä tavanomaista vihreää mössöä, missä ennakkoluulot sekoittuvat tietämättömyyteen.

Toki ei Cision Finland väitäkään käyvänsä läpi blogien sisältöä ja sen oikeellisuutta. Top 10 listauksessa käytetään algoritmia, joka huomio websivustojen linkityksiä ja kävijöitä. Samoin algoritmi huomioi hakukonenäkyvyyttä, päivitystiheyttä ja päivitysten lukumäärää.

Aivan täydellisesti harhateillä ei Cision Finlandin algoritmi kuitenkaan ole, koska se nostaa poliittisissa blogeissa Vanhanaikaisia näkemyksiä sijalle seitsemän.

One thought on “Linkitys tärkeämpää kuin sisältö

  1. Kohtuus kaikessa ja pullo päivässä

    "Aivan täydellisesti harhateillä ei Cision Finlandin algoritmi kuitenkaan ole, koska se nostaa poliittisissa blogeissa Vanhanaikaisia näkemyksiä sijalle seitsemän."

    Ko. listasta mukaan olisin kelpuuttanut tämän, siinä on omaperäisyyttä. http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/  Erinomainen missä hyvänsä sarjassa on Kemppinen. Kai siinä minunkin aikaansaannoksessa joskus on jotain ollut, mutta viimeistään se loppui 2008 syksyyn.

     

    T. Juha  

Comments are closed.

Related Posts