Mallisalkkuja muualta II: Täysin avoimia rahastoja

Ideoita omaan salkkuun voi myös etsiä sijoitusrahastoista. Mukavimpia tässä suhteessa ovat tietenkin sellaiset rahastot jotka avaavat koko salkun sisällön kaikkien nähtäväksi. Yksi tunnetuimmista on Skagen – rahastoyhtiö.

 

Kristoffer Stensrudin ylläpitämä Kon-Tiki rahasto sijoittaa mailmanlaajuisesti aliarvostettuihin ja – analysoituihin yrityksiin, painottaen kasvumarkkinoita. Vuosituotto vuoden ajalle 29.67%. Salkun sijoitukset näkyvät (toki viiveellä) salkkusivulla.

Vastaava politiikka on myös Suomalaisella Selgissonilla. Yrityksellä on useampia salkkuja erilaisiin tarkoituksiin. Tunnetuin lienee Anders Oldenburgin hoitama Phoebus ,joka sijoittaa pääosin Suomeen pienellä kansainvälisellä mausteella, ja jonka vuosituotto on 27.32%. Salkun sijoitukset ovat niinikään näkyvissä salkkusivulla. Myös muut Seligssonin salkut on avattu vastaavalla tavalla.

Muitakin esimerkkejä varmaan löytyy.

Onko rahaston sisällön kaiveleminen väärin? Ei minusta, niin kauan kuin  käyttää niitä vain idealähteenä, mutta sijoituspäätös edelleen on oman harkinnan tulos. Sensijaan suora kopiointi on jo melko arvelluttavaa.

Olen lisäksi melko vakuuttunut että myös ammatti-salkunhoitajat seuraavat menestyvien rahastojen sisältöä. Miksi se olisi yksityis-sijoittajilta kiellettyä? Lisäksi todella kansainvälisesti sijoittavan rahaston kopioiminen vaatii paljon vaivaa ja melko ison salkun.

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki