Mikko Kärnä ja kuntien valtionosuudet

Yhteiskunta

Vuoden 2020 lopulla poliisi aloitti esitutkinnan kepun ed Mikko Kärnän twiitistä. Tämän jälkeen Kärnä suoritti lähes tyylipuhtaan uhriutumisen ja ilmoitti sairastavansa ADHD:ta. Minulle ilmoitus ei luonut mitään sympatiaa, luulisi sillä diagnoosilla miettivän tosi tarkkaan, mitä kirjoittaa.

Nyt Kärnä on lausunut kauniaslaisten olevan loisia. En tiedä, miten paljon tuollainen kansaedustajan harjoittama nimittely mitään edistää, mutta tarkistetaan asia. Kauniainen saa valtionosuuksia 9 euroa asukasta kohden ja neljä viidestä Suomessa eniten tukea saavasta kunnasta sijaitsee Kärnän vaalipiirissä Lapissa, tuki on 5000 – 6000 euroa asukasta kohti.

Eli jos loisella tarkoitetaan toisen kustannuksella eläjää, Kärnä on loisten edustaja, kuvassa on lutikka. Kateus on toki huomattava politiikan käyttövoima.

Voihan se olla, että Kauniaisissa on helpompi elää kuin Lapissa, mutta sitä suuremmalla syyllä sieltä kannattaisi muuttaa pois.

Itse olen kerran käynyt Kauniaisissa jututtamassa miestä, joka tuhosi 1944 NL:n panssarin panssarinyrkillä n. 20 metrin päästä. Että sellainen loinen.

vihapuhe

4 thoughts on “Mikko Kärnä ja kuntien valtionosuudet

 1. Kyyninen minäni lähinnä ajattelee tästä Kärnän pölhöpopulistisesta heitosta, että taitaa taas olla keskustan kannattajille tulossa odotettua suurempi lasku ilmastotalkoista seuraavassa budjetissa, kun pitää kääntää huomio muualle.

  Loiskeskusteluihin itselläni on lähinnä se näkökulma, että suurimpien suomalaisloisten urakehitys on suunnilleen seuraava: eduskunta/hallitus -> Bryssel/Frankfurt -> veronmaksajien maksama kallispalkkainen virka kotimaassa. Kauniaisiin verojen takia muuttavat taitavat olla lähinnä nettoveronmaksajia, joten ei heitä kannata haukkua. Tämän väitteen voi korjata vääräksi. Hehän voisivat muuttaa myös Suomesta pois. Jäisivät nekin verotulot saamatta ja olisi Kärnälläkin vähemmän rahaa jaettavaksi.

  1. Suomesta pois muuttaminen käy itsellä mielessä lähes päivittäin, käytännössä sitä ei ole voinut vain ainakaan vielä toteuttaa. Olen sitä paitsi niin suuri masokisti, että pidän S:ssa monista asioista.

   Mutta tosiaan, mahtaako poliisi edes ratsata S:ssa olevaa kämppääni, jos siellä piileskelen ja kirjat ovat muualla?

   1. En tiedä ratsaamisesta mitään, joten siihen ei ole kommentoitavaa. Sen sijaan pysyvää maahanmuuttoa ennen suosittelen kokeilemaan lyhyempää, useamman kuukauden kestävää testiä. Voi Suomi alkaa näyttämään paremmalta kuin täällä jatkuvasti asuessa. En haaveile pysyvästä muutosta ulkomaille, mutta jossain vaiheessa lähden varmasti joksikin aikaa pois maasta.

    Pysyvä muutto voi tulla kyseeseen mikäli ”suvaitsevaisto” alkaa rajoittamaan ihmisten sananvapautta tai muita vapauksia mielensä mukaan. Pandemian aikana tietyt asiat kyllä ymmärrän, mutta liika on liikaa. Tästä on nähtävissä merkkejä, mutta eivät ne vielä niin vahvoja ole pois lähtemiseen.

 2. Voi Suomi alkaa näyttämään paremmalta kuin täällä jatkuvasti asuessa. ”

  No juu, olen asunut Espanjassa sen verran, että ymmärrän yskän. Pidän monista piirteistä suomalaisuudessa, tosin ne mielestäni vähenevät ihan ns. kantiksillakin.

Comments are closed.

Related Posts