2 thoughts on “Minne on Suomen asuntokuplan riskit piilotettu?”
Comments are closed.
Comments are closed.
On murehdittu sitä, ettei Suomi tunnu pääsevän nousuun. Kun seuraa Ukrainan vireillä olevia sopimuksia jenkkihallinnon kanssa tulee mieleen, että meilläkin on useita hyviä hankkeita vireillä
Perintöveron puolesta tai sitä vastaan voi esittää monenlaisia argumentteja, niin hyviä kuin huonojakin. Kysymykseen ole yhtä selkeää oikeaa vastausta, mutta jotta aihetta koskevat argumentit olisivat
Lomakiinteistö halutaan suuren kaupungin liepeiltä, läheltä kaupunkiasuntoa. Korkeimpia hintoja maksetaan Helsingin lähiympäristössä ja lounais-Suomen saaristossa. Tiedot selviävät maanmittauslaitoksen kauppahintatilastosta. (lisää…)
HS toi julki näkemyksen, jonka moni EU:n pikkupoliitikko juuri nyt allekirjoittaa, vähemmän aseita USA:sta.
Oikeastaan jo ennen F-35:n hankintapäätöstä Suomen johtava sotilasasiantuntija P. Haavisto ilmoitti kannattavansa
Mistä on sijoituskuplat tehty…
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/03/14/tassa-on-asuntorahoituksen-seuraava-fiasko/20103724/12
Suomen valtio tukee asuntovelkaisten nousseita korkoja maksamalla 70% kaikkien 3,8% ylimenevistä? Herää kysymys kuinka suuri merkitys on pääkaupunkiseudun asuntovarallisuudella kontra asuntolainoituksella pankkisektorin kannalta.
jousimies
Valtion takuut tuudittavat pankkeja huolettomaan velanantoon
Valtion takuissa piilee valtion korvausvastuiden kasvamisen ohella toinenkin vaara:
Valtion takuut tuudittavat pankit huolettomampaan velanantoon. Velkaa voidaan antaa sellaisillekin, joiden maksukykyyn ei muuten voitaisi täysin luottaa.
Pankkien huoleton, ja ehkä hieman vastuuttoman puolelle lipsahtava, lainananto taas tekee todennäköisemmäksi sen että tuosta 19 Mrd€ takauksesta osa lankeaa valtion maksettavaksi.
En ole syvällisesti tutustunut tähän aiheeseen enkä voi väittää että tuntisin tätä osa-aluetta niin perusteellisesti että osaisin arvioida riskin suuruutta.
Kai