OECD:n toimenpiteet nostaisivat elintasoamme noin 13%

OECD on valmistellut Euroalueelle suunnatun suosituslistan rakenteellisista toimista ja laskenut toimenpiteiden yhteisvaikutuksen bruttokansantuotteeseen seuraavan kymmenen vuoden aikana. Suosituslistan mukaiset toimenpiteet nostaisivat OECD:n mukaan Suomen elintasoa yhteensä 13,5% seuraavan kymmenen vuoden aikana.

OECD:n suosittelemien toimenpiteiden vaikutus bruttokansantuotteeseen (Lähde: OECD)

Suositellut toimenpiteet:

 1. Työntekoon liittyvän verokiilan loiventaminen (=pienempi ansiotuloverojen progressio)
 2. Eläköitymisiän nostaminen
 3. Aktiivisten työvoimapoliittisten toimenpiteiden tehostaminen (=enemmän rahaa aktiivisiin työvoimapoliittisiin toimiin)
 4. Työttömyysturvan rationailisointi (=ansiosidonnaisen työttömyysturva-ajan lyhentäminen ja loiventaminen)
 5. Irtisanomissuojan muutokset niissä maissa, joissa irtisanomissuoja on kohtuuton
 6. Sisämarkkinoiden tehostaminen tavaroiden osalta (??)

OECD on hallitusten kustantama tutkimuslaitos, jonka tutkimustulokset joskus heijastavat tilaajien mielipiteitä. Euroaluetta varten tehty tutkimus on kuitenkin puolueeton. Yksittäisten hallitusten kannat ja sisäpoliittinen tilanne ei ole vaikuttanut tämän tutkimustuloksen sisältöön.

Suomen kannattaa erottautua edukseen. Niinpä näiden yhteisten toimenpiteiden yksioikoinen toteuttaminen ei ole oikeaa politiikkaa. Meidän kannattaa etsiä myös omia, meille soveltuvia, keinoja ja toimenpiteitä. (Piksu toimituksen huomio).

One thought on “OECD:n toimenpiteet nostaisivat elintasoamme noin 13%

 1. OECDn puppugeneraattori taas vauhdissa

   

  Verokiilan loiventaminen = Jee, vihreiden ja Ode Soininvaaran ajama perustulo käyttöön.

  Eläköitymisiän nostaminen = Kun Suomessa joka tapauksessa tehdään 5 miljardia työtuntia niin onko tarkoitus nostaa nuorisotyöttömyys Espanjan tasolle 50 %:iin?

  Aktiivisten työvoimapoliittisten toimenpiteiden tehostaminen = Ei sellaista elinkeinoelämän ongelmaa olekaan etteikö sopiva tuki sitä parantaisi

  Työttömyysturvan rationailisointi = Mistä niille nyt jo työttömille 200 tuhannelle se työpaikka yhtäkkiä löytyisi.

  Irtisanomissuojan muutokset = Ei koske meitä

  Sisämarkkinoiden tehostaminen = Totta??

  PS. OECD:n tutkimukset ovat yhtä puolueettomia kuin Pohjois-Korean ydinlaitokset ovat rauhanomaisia. Valitsemalla sopiva tutkimuksen tekijä saadaan halutut tulokset.

Comments are closed.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla