Omat Rahat katsaus: Kaikesta huolimatta yllättävän rauhallista

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +10.5%,  alusta (27-05-2010) +69.6%

 

Yleistä:

Eurooppalaiset osakkeet ovat olleet vastatuulessa heinäkussa. Viime viikon uutiset venäjän sanktioista, Argentinan valtionlainojen maksuhäiriöstä ja pankkien ongelmista, etunenässä Banco Espirito Santo ajoivat eritysisesti euroopan markkinoita alas. Pankit ovat erityisesti laskupaineissa onhan uutisoitu useita jenkkiviranomaisten niihin kohdistuvia sakkoja. Lisäksi odotellaan euroopassa pankkien stressitestien tuloksia – onko omaa pääomaa tarpeeksi? Myös jenkkimarkkinat reagoivat, mutta ilmaisesti juuri sopivan  hyvät USA:n työllisyysluvut saivat laskun loivenemaan. Luvut olivat hyvät, mutta ei niin hyvät että FED aikaistaisi koronnostoja. Vastapainona Hongkongin pörssi on noussut voimakkaasti ja saanut kiinni jenkkimarkkinat vuoden alusta laskien. Myös Japanin osakemarkkinat ovat pikemminkin nousseet kuin laskeneet. Suuri aasiapaino salkussani on pönkittänyt kurssikehitystä FTSE-mailmanindeksiä paremmaksi   FTSE All-World  muutos vuoden alusta oli euroissa +5,5%, Käytännössä jenkkimarkkinoilla on siinä erittäin suuri paino.

 

Strategia:

Euro osoitti (taas) lupaavia merkkejä heikkenemisestä ja laski lähes 2% taalaa vastaan. Odotan laskun jatkuvan ennen suurempia allokaatiomuutoksia, 2-3% lisää ja alan siirtää osakeallokaatiota euromaihin. Ruotrsin osuus salkuussa on  hieman pullea, mutta muuten en näe tarvetta korjauksiin tällä hetkellä. Pelkoindeksit ovat vähitellen nousseet sekä jenkeissä että euroopassa. Tämä lisää kurssikorjauksen todennäköisyyttä, mutta samalla myös optioiden hintaa. Eli covered-call (myyty osto-optio +pitkä positio indeksissä) vaikuttaa minusta jälleen huokuttelevammalta. Ottanen position eurostoxx50:ssa joka on laskenut melko voimakkaasti viime päivinä.

Mahdolliset lisäosakeostot kohdistan kuitekin jo nyt euroalueelle.

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank

Pelkoindeksit: VIX (USA) ja VSTOXX (FVSC1 – Eurooppa). Lähde Saxo bank 

Salkkukatsaus:

Uusina salkkuun: 

  • Malmbergs. Pääasiassa ruotsissa toimiva elektroniikan agentuuri ja alihankkija.Suurempi paino alihankinnassa on tuottanut tulosta ja liikevaihto on kasvanut kohtuullista vauhtia. Arvostustaso on silti kohtuullinen: p/e 13, p/cf 11 ja osinko 5.8%. Eps kasvu viiden vuoden yli 9%. 
  • Nolato. Muovituoteyritys jonka päämarkkinasektorit ovat lääketeollisuus (esimerkiksi inhalaattorit). Arvostustaso kasvusta huolimatta vielä kohtuullinen: P/e 12.5, p/cf 7.5 ja osinko 5.3%. EPS kasvu viiden vuoden yli 12%.
  • Banco Espirito Santo. Kuukauden moka. Alkureaktiot pankin pääomistajasuvun ongelmiin näyttivät minusta tyypillisiltä ylireaktioilta joten ostin (onneksi) pienen position. Totuus paljastui vähitellen vieläkin pahemmaksi ja osake jatkoi voimakasta luisuaan…noh, pidetään salkussa ja toivotaan parasta…

​Lisätty: Emmi AG

Myyty: Intrum Justitia.

Kuukauden nousijat: Heiwa(+18.1%), Colex (+15.8%), Great Wall Motor (+13.2%)

Kuukauden laskijat: Hogg Robinson (-20.1%), Delclima (-7.1%), Caterpillar (-20.1%)

Osingot: Asseco Poland, ICBC, Lewis group, Netcare, Hogg Robinson

 

 

One thought on “Omat Rahat katsaus: Kaikesta huolimatta yllättävän rauhallista

  1. Kiitos taas kerran

    Hienoa, että avaat omaa salkkuasi ja kerrot sekä onnistuneista, että epäonnistuneista sijoituksistasi. Huteja sattuu myös asiantuntijoille ja tunnusluvut osaaville. Olisiko elokuu huokaisun paikka ja edessä pientä laskua suurimman osan Euroopasta pitäessä vuosilomaansa? Monet maltilliset kotiuttavat voittojaan ja osakkeita siirtyy lyhytjänteisempien käsiin. On mukava käydä tutkimassa salkkusi uusia tulokkaita ja niiden tilannetta. Möit näköjään Intrum Justitian – itse sain Neste Rallin aikana kävelykadun tiskiltä ilmaiseksi kyseisen yrityksen tee-paidan, joka erehdyttävästi muistuttaa liigaerotuomarin paitaa. Uimarannalle mennessä monet katsovat pitkään, että nyt taisi tulla liigaerotuomari uimaan! Kehtaako tuota enää jatkossa pitää. 

    Rohkea sijoittaja sinä kyllä olet ja ihailtavan avoin – Espirito Santo on siitä esimerkki. Banco Santander on vakavarainen ja huomattavan turvallisempi sijoitus ja olen nostanut sen seurantalistalleni. 

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan