Omat rahat Katsaus: Mihin suuntaan taala menee?

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +0.5%,  alusta (27-05-2010) +54.6% 

 

Yleistä:

Tuhannen taalan kysymys on nyt miten USD käyttäytyy. Lähes konsensukseksi muodostunut näkemys alkuvuodesta oli että taala voi vain vahvistua. OLihan talouskasvunäkymät vahvat ja FED:n raha-hanat kääntymässä kiinni. Ne jotka ottivat tähän näkemykseen perustuvan valuuttaposition ovat todennäköisesti nyt joutuneet verissä päin perääntymään. Mikään ei mielestäni puhu sen pulesta että näkemys olisi pitemmällä aikavälillä väärä. Mutta vanha totuushan on se että markkinalla on varaa toimia järjettömästi kauemmin kuin sinulla on likviditeettiä.

Kasvumarkkinapaniikki joka vallitsi tammikuun loppupuoliskolla on vaimentunut ja helmikuussa näimme kurssinousuja. Eli päätös rauhallisesti istua paniikin yli ilman suuria salkkurukkauksia oli jälleen kerran hyvä päätös. Helmikuussa jopa lisäsin hieman etelä-afrikan painoa salkussa halvan randin yllyttämänä.

Alan vähitellen verrata menestystäni FTSE All-World indeksiin. Tämä noteerataan taaloissa, joten koska oma salkkuni on euroissa pitää vielä arvo muuntaa euroiksi. FTSE All-World  muutos vuoden alusta oli euroissa -0.15%, joten hieman paremmin meni smiley (pelkkää kohinaa….)

 

Strategia:

Odotan edelleen epävarmuuden jatkuvan. Erittäin hyväksi valinnaksi tällaisessa "vailla suuntaa" tilantessa on covered call-positio jossa pitkää osakefutuuripoistion pariksi otetaan lyhyt call-optio poistio. Sillä tienaa jos kurssit pysyvät paikallaan tai nousevat. Salkussa on SEK- ja NOK-osakkeet melko korkealla painolla, jota valuuttakurssin taso ei tue. Know IT:n vuoden 2013 tulos oli hyvä, mutta kurssitaso on nyt noussut niin voimakkaasti että tavoitekurssi on saavutettu. Osake menee tilaisuuden tullen myyntiin. Mitä tilalle? Katsotaan ensin miltä näyttää tsekkiläisen Fortuna Entertainmentin 2013-tulos (6.3). Jos edelleen on lupaavan näköistä otetaan tätä lisää. Muuten lisätään vanhoja tuttuja: Kiinasta ICBC-pankkia (kriisistä puhutaan koko ajan, mutta koska se tulee?), japseista pachinko-pelikoneen valmistajaa Heiwaaja jenkeistä Caterpillaria.

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank.

Salkkukatsaus:

Myyty: Sparebanken 1SR

Uutena salkkuun: Eqstra holdingEtelä-afrikkalainen kaivos-operaattori, työkoneiden ja kuljetuskaluston vuokraaja. Kasvu on ollut lupaavan näköistä (EPS-kasvu 22.8%/5 vuotta). P/e on kohtuullisella tasolla ja kassavirta vahvaa. Osinko myös mukavalla tasolla (4.5%). Riskinä velkaisuus.

Lisätty: Netcare.

Kuukauden nousijat: Olam international (+19.9%) , Know IT (17.5%), Grupa Azoty (+14.1%)

Kuukauden laskijat: Hogg Robinson (-12.0%), SIPH (-9.2%), Sundrug (-7.2%)

Osingot: Intel, Shell

 

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne