Omat Rahat Katsaus:Illat pimenevät , osakemarkkinoilla kaikki hyvin

Salkkusivu jossa lisätietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta -2.5% alusta (27-05-2010) +90.5%

Yleistä

Syyskuu oli pitkästä aikaa miellyttävän tapahtumaköyhä. Tavanomainen talouslehdistön taustakohina toki jatkui normaalisti, mutta mitään merkittävää ei tapahtunut. Toki Japanin keskuspankin Kuroda yritti uuttaa temppua – tuottokäyrän manipulointia. Yleisö ei taputtanut, eikä jenin vaihtokurssi juurikaan muuttunut.

Toinen ei-tapahtuma oli FED:n päätös pitää korkotaso entisellään. Varsinainen uutinen oli se että kolme avomarkkinakomitean jäsentä olisi halunnut korotta korkotasoa jo nyt.  Tätä pidetään lähes varmana merkkinä koronnostosta joulukuussa.

Valuuttamarkkinoilla on melko rauhallista. Taala, euro ja jeni liikkuvat oikeastaan melko vähän toisiinsa nähden. Samoin rupla on lähes vuodentakaisella tasollaan. Jopa Etelä-Afrikassa on ollut uutisrintamalla autuaan rauhallista ja randi on vahvistunut voimakkaasti uusien katastrofien puutteessa. Punta sen sijaan näyttäisi jatkavan heikkona. Myös ruotsin kruunu näyttäisi heikkenevän hitaasti trendimäisesti euroa vastaan.

Raaka-ainepuolella öljy on hieman vahvistunut Opecin tehottoman sovun avustuksella. Tämä taas ilmeisesti vahvistaa Norjan kruunua joka on noussut euroa vastaan melko nopeasti 5%. Kruunu onkin minulla nyt alipainossa.

Pörssi-indeksejä tarkasteltaessa voimme nähdä että Hang-Seng on kirinyt vuositasolla kiinni S&P500:n etumatkan, molemmat nyt n. +10% vuositasolla. FTSE on myös +10% tasolla, mutta tähän on otettava mukaan punnan -16% kurssimuutos, eli pakkasella ollaan eurosijoittajan mielestä. Topix on edelleen 8% pakkasen puolella, mutta tässä taas eurosijoittajaa auttaa jenin 15% vahvistuminen. Joskus tuntuu siltä että osakesijoittaminen on muuttunut enemmän valuuttakeinotteluksi. Yritysten tuloksista viis, pitäisi pystyä ennakoimaan mitä keskuspankit tekevät ja vaikuttavatko toimet todellakin vaihtokursseihin?

Jenkeissä pelkokerroin VIX on melko alhaalla, 13 kieppeillä. Euroopassa taas vastaava VSTOXX on huomattavasti korkeammalla, yli 20.

Miten tästä eteenpäin? Seuraava ”tapahtuma” joka voi merkittävästi vaikuttaa ovat USA:n presidentinvaalit. Jos ”The Donald” voittaa tästä ei hyvää seuraa taloudelle. Sen sijaan Hillary on tuttu ja tylsä vaihtoehto joka ei paljon kursseja heiluttele. Joka tapauksessa kauppasopimukset eivät nyt ole muodissa, TTIP kaatuu. Lisäksi eurooppalaiset viranomaiset kiusaavat Atlantin-takaisia yrityksiä: EU mätkäisee Applelle jälkiverot ja jenkit vastaavat vaatimalla Deutsche Bankilta 14bn$ korvaukset. Tästä ei hyvää seuraa.

Stragegia: 

Kun korkotaso on mitä on, velkakirjoista ei ole vaihtoehdoksi osakkeille. Kaikesta huolimatta lähitulevaisuus näyttää melko rauhalliselta. Salkku on pääosin hyvässä tasapainossa, heikko punta sopivassa ylipainossa. Ruotsin puolelta tosin pitää etsiä uutta sijoituskohdetta Nolaton myynnin jälkeen. Vivutus on nyt päällä tavanomaisilla covered-call positioilla eurostoxx50-indeksissä. Minusta Euroopan aika saattaa olla kohta käsillä. Euro-indeksit ovat ollet jo melko kauan ylihintaisia jenkkiosakkeita jäljessä. Kirin paikka!

 

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1), FTSE (FFc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank

 

Kuukauden Nousijat: South32 (+24.7%),  Bakkafrost (+14.8%), 361 degrees (+13.2%)

Kuukauden Laskijat: H&T group (-22.1%),  Easyjet (-14.3%), Pendragon  (-12.6%)

Osingot: Agro-Kanesho, Greene king, Samsung, 361 degrees

Salkkutapahtumat: 

Myyty:

  • Nolato: Arvostustaso on kiivennyt korkealle, lisäksi viimeisin osavuotiskatsaus näytti kaikkea muuta kuin hyvältä.

 

 

Muutamia keskeisiä salkkuvaluuttoja

 

Pelkoindeksit: VIX (USA) ja VSTOXX (FVSC1 – Eurooppa). Lähde Saxo bank 

Related Posts