Omat Rahat Katsaus:Otsoa odotellessa

Salkkusivu jossa lisätietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta -9.4%,  alusta (27-05-2010) +77.4%

Yleistä

Huhtikuu oli siumatun ”tapahtumavapaa” kuukausi. Säästyimme siis suuremmilta kriiseiltä. Negatiivisimmat uutiset tulivat tällä kertaa Japanista. Keskuspankki ei koskenut peruskorkoihin edelleisen kuukauden yllätyksen jälkeen, jolloin mentiin ensimmäisen kerran negativisille koroille japanissa. Nyt ei siis saatu lisälaskua, Tämä tulkittiin niin että JCB:n ammukset on nyt loppu. Jeni vahvistui ja pörssikurssit laskivat. Jenkeissä sensijaan toimettomuus tuntuu olevan hyvä uutinen – koronnosto-odotukset vaimenevat edellen. Taala onkin hiekentynyt selkeästi ja euroa vastaan käytiin jo yli 1.15 tasossa. Vaikka taala on nyt hieman heikentynyt osakkeiden arvostustaso on jenkeissä edelleen aivan liina korkea. Kurssit saavat laskea ja taala heiketä enemmän ennen kuin kiinnostun.

Vaikka kriisejä ei koettu näkyy mielestäni taivaanrannassa nyt tummia pilviä. Yritysten tuloskunto on heikentynyt. USA:ssa tulokset laskivat 5.2% ensimmäisellä kvartaalilla verrattuna vuodentakaisiin lukuihin. Euroopassa Stoxx 600 -yritysten tulokset laskivat 18%. Myös liikevaihdot laskivat: USA-ssa 5.2 Thomson Reutersin mukaan ja euroopassa 6.3%.Toki suuri osa tuloslaskusta on peräisin energia-osakkeista, mutta trendi vaikuttaa leveältä, muun muassa teknologiayhtiötkin näyttävät heikoilta.

Tämä ei tiedä kursseille hyvää -eli otsoa voimme odotella.

Kukauden mukavin yllätys oli Tallinna Kaubamajan suuri osinko, 0.52€. Tästä Äripäev innostui otsikoimaan ”Kaubamaja rekordiline dividend üllatas”. Tuloskin näyttää edelleen vahvistuvan Selver-ketjun vetämänä. Jos jotakin ostasin lisää, niin Kaubamajaa!

 

Strategia:

Lisää rahaa en nyt laita osakkeisiin. Myös vivutukset vedetään vähitellen pois negatiivisten odotusten lisäksi siksi että kesälomalla ei halua hermoilla johdannaisten käyttätymisen kanssa.

Jenin vahvistuttua Japanilaset osakkeet ovat ensimmäisinä myyntilistalla.

 

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1), FTSE (FFc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank

 

Kuukauden Nousijat: Nampack( +20.7%), Volkswagen(+17.4%), 361 degrees (+15.6%)

Kuukauden Laskijat: Huaneng power (-18%), Apple (-15.2%), Corning (-10.9)

Osingot: Samsung, Tallinna Kaubamaja, Bakkafrost

Salkkutapahtumat: 

Uutena salkkuun: EasyjetVaikka vanha vitsi kertoo nopeimman tavan tulla mijonääriksi on aloittaa miljardöörinä ja sijoittaa lentoyhtiöihin, niin minusta tuntuu että Easyjet näyttää lupaavalta. Yhtiö on ollut voitollinen jo monta vuotta ja kasvattanut osakekohtaista tulosta keskimäärin 35% vuosivauhtia viimeiset 5 vuotta. Myös liikevaihto ja osinko  – joka on tällä hetkellä 3.75% – on noussut. Matkustaminen on kasvussa eikä halpa öljy haittaa yhtään. Maalaisjärjellä ajatellen lentobensiinin halvempi hinta sataa eniten juuri halpalentoyhtiöiden laariin.

Muutamia keskeisiä salkkuvaluuttoja

 

Pelkoindeksit: VIX (USA) ja VSTOXX (FVSC1 – Eurooppa). Lähde Saxo bank 

Related Posts