Omat Rahat: Sijoituksia Venäjälle?

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +1.9%,  alusta (27-05-2010) +56,4% 

 

Yleistä:

Pahimmat markkina reaktiot Krimin selkkaukseen tuntuvat nyt olevan takana ja jopa ruplan kurssi on hieman kohentunut. Myös Muuten tuntuut siltä että valuutoissa on tapahtumassa vähitellen murros. Alkaako nyt euron odotettu heikkeneminen vihdoinkin? Euroopan keskuspankilta odotetaan nyt heikon kasvun ja olemattoman inflaation takia uusia konkreettisia toimia jolla lisätään rahan määrää.

Covered call – positiot Eurostoxx50:ssa ovat tuottaneet hyvin, Kurssin noustua vain vähän viime vuoden lopun tasosta myydyt call-optiot raukesivat arvottomina, eli myynnistä saatu raha oli kokonaan voittoa. Hieman ihmetyttää myös sitkeä kurssiero kesäkuun Eurostoxx50-futuurissa (3100) vs. indeksin arvo (perjantaina 3172). Tämä ero on yleensä hyvin pieni. Odotetaanko sittenkin voimakasta laskua? Jos tämä ei toteudu saa futuurilla nyt hyvän yli 2% tuoton kolmessa kuukaudessa jo muuttumattomilla kursseilla.

Alan vähitellen verrata menestystäni FTSE All-World indeksiin. Tämä noteerataan taaloissa, joten koska oma salkkuni on euroissa pitää vielä arvo muuntaa euroiksi. FTSE All-World  muutos vuoden alusta oli euroissa -0.23%, joten hieman paremmin meni smiley (pelkkää kohinaa….)

Strategia:

Euro on hieman heikentynyt ja useimmat valuutat ovat nyt lähellä 100 päivän liukuvaa keskiarvoaan. Vahvimpia ovat Norjan kruunu ja AUD , joista norjalaista tavaraa on salkussa runsaasti. Pienin nousupotentiaali salkkuyhtiöistä on mielestäni Kongsbergillä, joten osakkeet myytäneen lähiaikoina. Mitä tilalle? Hongkongiin ja Prahaan olen tehnyt jo lisäostoja. Vaikka riskit ovat edelleen näkyvissä mietin Venäjää. Ei indeksin kautta, koska en pidä kovin paljon RTS-indeksissä painavimmistä yhtiöistä: Gasprom, Lukoil ja Sberbank. Minulla ei le myöskään mahdollisuutta suoriin ostoihin Moskovan pörssistä. Mutta monella yhtiöllä on rinnakaislistaus ulkomaisessa pörssissä. Pikakatsaus toi kolme kiinnostavaa:

Nämä ovat kaikki pienempiä ja kieltämättä kovin riskipitoisia sijoituksina, joten suuria panoksia ei kannata laittaa. Voi olla pinestä kiinni, kuten esimerkiksi siitä kuka oligarkki yhtiön takana onkaan? Yhteensä Saxopankin osakescreeneri löysi yli 40 venäläistä yhtiötä joihin pystyy sijoittamaan ulkomailla. Näihin täytyy palata tarkemmin lähiaikoina.

Muuten jatkan covered-call positiota Eurostoxx50:ssa joissa tarkkailen erityisesti eri futuurisarjojen kurssieroja.

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank.

Salkkukatsaus:

Myyty:

  • OlamOstotarjous Singaporen valtiolliselta sijoitusyhtiöltä. Kotiutin voitot heti. Kiitos vielä kerran Muddy Waters lyhyeksimyynti-huhumyllystä jonka avulla sai ostetuksi lisää osakkeita edullisesti viime vuoden puolella.
  • SIPH: Ranskalaisyhtiö joka tuottaa luonnonkumia afrikassa. Tulosta on painanut matala markkinahintataso. Loppua ei näy tappioille, joten myin pois.
  • Know IT: Hyvä tulos v. 2013, mutta vielä parempi kurssi. Voitot kotiin.
  • Vaisala: Kurssi noussut liian korkeaksi verratuna tuloskehitykseen. Voitot kotiin.

Uusina salkkuun:

  • Corticeira AmorimPortugalilainen viinipullokorkkien ja korkkituotteiden valmistaja. Ei rakettimaista kasvua, mutta uusille markkinoille on menty mikä on tuottanut 6% EPS -kasvun 5 vuoden tähtäimellä. Osinko hyvä eikä arvostutaso kovin korkea.
  • Hour GlassParhaana kellokauppiaana palkuttu Singaporelainen ketju, jolla toimintaa myös Japanissa, Australiassa ja Kiinassa. Kohtuullinen arvostustaso : p/e :7.7  p/cf: 6.7 ja osinko 3.3%. Kasvua 10%/pa eps:ssä viiden vuoden periodin yli.
  • Saga FursYhtiö ei kaivanne esittelyä?.  Tuloskunto jatkuvasti parantunut (eps +45%/5 vuotiskausi). Kurssinoususta huolimatta edelleen edullinen arvostutaso. Vahva kassavirta ja hyvä osinko.

Lisätty: Fortuna, ICBC

Kuukauden nousijat: Sundrug (+12.8%), Bakkafrost (+11.6%), Delclima (+9%)

Kuukauden laskijat: Hargreaves (-7.7%), 361 degrees (-6.6%), Intrum Justitia (-6.3%)

Osingot: Olin corporation, Hargreaves

 

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan