Osakemäärien kehitys seuraamissani yrityksissä

Sijoittaminen

Tutkin miten osakemäärät ovat kehittyneet seuraamissani yrityksissä.

Seuraavassa kymmenen suurinta osakemäärien vähentäjää. Vähennys johtuu pääasiassa siitä, että yritys on ostanut omia osakkeita. Amerikkalaisia löytyy listalta monta, koska omien osakkeiden ostaminen on siellä erityisen suosittua. Mutta kyllä Nordea ja Sampokin ovat vähentäneet osakkeidensa määrää aika paljon. Ruotsalaisista listalle mahtuu vain Telia.

Sitten kymmenen kärki niistä, joiden osakemäärä on lisääntynyt. Lisäykset johtuvat pääosin suunnatuista anneista, merkintäoikeusanteja on ollut vähän.  Nämä yritykset ovat keränneet lisää rahaa omistajiltaan.

Valmetin lisäys johtunee lähinnä Neles-fuusiosta.

3 thoughts on “Osakemäärien kehitys seuraamissani yrityksissä

  1. Paljon porua, vähän villoja on kommenttini. Firma saa osakeostoillaan pos. julkisuutta ilmoittelemalla esim. osto-ohjelman päättymisestä ja ilmeisesti osakeostoilla on koettu olevan ”maaginen”, määrittelemätön vaikutus. 10% 5 v:ssa on vähän, kun eräät maksavat jopa 10 % osinkoa vuosittain. Ja kun katsoo kurssia, niin P-maissa 10 % voi hujahtaa yhdessä päivässä osarin jälkeen. Berkshire Hathaway B:kin laski 21.3. – 13.6. -22 n. 90 taalaa lähtötasosta 359 $.

  2. Verotuksen takia amerikkalaiset suosivat omien ostoa. Veroa tarvitsee maksaa vasta myydessä ja myyntivoittovero USA:ssa on aika matala.

    https://www.bankrate.com/investing/long-term-capital-gains-tax/#rates

    Vähintään reiluun 44 000 taalaan asti se on 0.

    Amerikkalaiset firmat ovat onnistuneet ostoissaan kohtalaisen hyvin. Esimerkiksi Applen kurssi on noussut vastaavana aikana 133% ja EPS 116%. Microsoft 95% ja 99% ja Alphabet 62% ja 91%. Osinkoa Apple on nostanut 19% ja Microsoft 25% samana aikana.

    Suomeen on jäänyt trauma Nokian epäonnistuneista omien ostoista.

    Omien ostojen onnistuminen on silti aina epävarmaa.

Comments are closed.

Related Posts