Persoonallisuutesi vaikuttaa sijoitustyyliisi – tee testi ja saat tietää ominaisuuksistasi sijoittajana

Kevyttä Sijoittaminen

Millainen olet luonteeltasi sijoittajana? Täällä on ilmainen persoonallisuustesti, joka kertoo käyttäytymisesi piirteistä: persoonallisuustesti

Testi arvioi sinut viidellä akselilla:

Ekstrovertti – Introvertti

 • Ekstroverttinä saat motivaatiota sijoitustoimintaasi ystävistäsi ja heidän kanssa yhdessä toimimisesta.
 • Introverttinä olet tyytyväinen että saat omassa rauhassa tutkia pörssikursseja ja tunnuslukuja.

Intuitiivinen – Realistinen

 • Intuitiivisenä ihmisenä tutkit asioita, mutta teet loppujen lopuksi sijoituspäätöksiä kokonaistunteen perusteella.
 • Realistina punnitset yksittäisiä asioita ja niiden merkitystä ja teet rationaalisia päätöksiä näiden punnintojen perusteella.

Logiikkakeskeinen – Periaatteellinen

 • Logiikkakeskeisenä ihmisenä haet yksittäisille sijoituksille järjellisiä perusteita.
 • Periaatteellisena sijoittajana etsit sijoituspäätöstesi perusteeksi yleisiä periaatteita ja toimit niiden mukaan.

Suunnitteleva – Etsivä

 • Suunnittelevana hankit itsellesi kokonaisnäkemyksen ja teet sen perusteella melko tarkan tiekartan siitä miten etenet sijoitustoiminnassa.
 • Etsivänä olet kokeilunhaluinen ja teet sijoituspäätöksiä joskus hieman mielijohteesta. Harkintaa voi tulla sitten myöhemmin kun salkussa jo on jotain osaketta.

Määrätietoinen – Varovainen

 • Määrätietoisena sijoittajan uskallat ostaa sijoituskohdetta jonka uskot olevan oikea ja etenet välittömästi toimintaan. Käytät joskus jopa velkavipua ja ostat kasvuyrityksiä.
 • Varovaisena kokeilet ensin pienellä panoksella ja menet mukaan vasta sitten kun sinulle varmistuu että kohde on varmasti luotettava. Päädyt helposti vakaisiin osingonmaksajiin.

 

On tärkeää että tunnet itsesi

Onko jokin persoonallisuusprofiili muita parempi sijoittajaksi tai muuhun tehtävään? Ei sillä ole merkitystä minkälainen olet persoonallisuudeltasi. Se ei ennusta menestystäsi. Mutta se, kuinka hyvin tunnet itsesi, ennustaa menestystäsi sijoittajana ja muutenkin elämässä. Kannttaa tuntea itsensä ja testi voi hieman auttaa parantamaan itsetuntemustasi.

Oheisessa kuvassa on minun persoonallisuusprofiilini. Olen aika lailla keskinkertainen monessakin persoonallisuuden ulottuvuudessa. Olen hieman intuitiivinen ja teen siis päätöksiä ilman tarkkoja perusteita. Määrätietoisena otan helposti hieman sijoitusvelkaa ja riskiä. Ekstroverttinä saan ideat näihin artikkeleihin yleensä muiden kanssa käymistä keskusteluista. Minkälainen sinä olet ?

 

Persoonallisuudella on monia akseleita

Artikkelissa mainittu persoonallisuustesti antaa viitteitä siitä minkälaisella tavalla toimit kun olet työsi parissa. Se ei kartoita sellaisia tunnepohjaisia asioita kuten empatiaa, aggressiivisuutta, stressin sietokykyä tai sisäistä motivaation tasoasi. Eikä testi myöskään täysin kerro siitä minkälaisen roolin haluat ryhmätyössä ottaa eikä se kerro minkälainen arvopohja sinulla on.  Artikkeli antaa viitteitä vain noista viidestä persoonallisuuden akselista, joita se on tehty mittaamaan.

 

 

One thought on “Persoonallisuutesi vaikuttaa sijoitustyyliisi – tee testi ja saat tietää ominaisuuksistasi sijoittajana

 1. Personaalisuustesteillä voi kieltämättä löytää paljon itsestään sekä pidemmällä perehtymisellä oppia ymmärtämään tulla paremmin toimeen muiden kanssa. Näistä jälkimmäisestä on ollut useamman kerran hyötyä työelämän puolella.

  16personalities sivuston testi on ihan mukava ja sopivan lyhyt, mutta poikkeuksellisen epätarkka ja hyvää fiilistä hakeva. Mikäli tarkempi tutkiskelu kiinnostaa suosittelisin aikaisemmin maksullisena ollut personalitymaxia https://personalitymax.com/ (vähän reilu 400 kysymystä ja kattava analyysi tuloksista) tai mbtista syventävää socionicsia https://www.sociotype.com/tests

Comments are closed.

Related Posts