Rakastamme kotimaamme kesää selviää Tilastokeskuksen matkailutilastosta

Rakastamme kotimaataamme selviää tilastokeskuksen tuottamasta ja Findikaattorin julkaisemasta matkailutilastosta. Liikumme mielellämme kotimaassa ja arvostamme yhä enemmän kotimaan tarjoamia elämyksiä. Kotimisten kokemusten suosiminen on kasvanut jo yli kymmenen vuotta ja nyt Suomeen suuntautuu jo yli 30'000'000 matkaa – kuusi yöpymisiä sisältänyttä matkaa jokaista suomalaista kohden. 

Suomalaisten matkailu  (Lähde: Tilastokeskus/findikaattori)

Kotimaan suosio johtunee:

  • hyvästä joukosta erilaisia festivaaleja ja kulttuuritilaisuuksia
  • hyvästä diverisiteetin arvostuksesta, joka on johtanut suomalaisen asumis-, seurustelu- ja kulttuuri- miljöön rikastumiseen (vaikka poliittisten liikkeiden suosion perusteella voisi kuvitella että täällä ollaan yhä tiukkapipoisempia)
  • kauniista kesäsäistä

Liikematkustamista näivettää puhelin- ja video- neuvotteluiden yleistyminen. Kotimaisen miljöömme parantuminen ja siitä seurannut nousukiito on siksi ollut suuri ilo matkailualallemme.

Ulkomaista suosiotaan on viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvattanut Viro – Tallinnan säpinä ja Pärnun aurinkoiset hiekkarannat. Kaukomatkailu on sen sijaan saanut taipua kotimaisen ja Virolaisen ympäristön suosion kasvaessa.  

Kaunista kesää toivoo

Piksu Toimitus

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki