Rakastamme kotimaamme kesää selviää Tilastokeskuksen matkailutilastosta

Rakastamme kotimaataamme selviää tilastokeskuksen tuottamasta ja Findikaattorin julkaisemasta matkailutilastosta. Liikumme mielellämme kotimaassa ja arvostamme yhä enemmän kotimaan tarjoamia elämyksiä. Kotimisten kokemusten suosiminen on kasvanut jo yli kymmenen vuotta ja nyt Suomeen suuntautuu jo yli 30'000'000 matkaa – kuusi yöpymisiä sisältänyttä matkaa jokaista suomalaista kohden. 

Suomalaisten matkailu  (Lähde: Tilastokeskus/findikaattori)

Kotimaan suosio johtunee:

  • hyvästä joukosta erilaisia festivaaleja ja kulttuuritilaisuuksia
  • hyvästä diverisiteetin arvostuksesta, joka on johtanut suomalaisen asumis-, seurustelu- ja kulttuuri- miljöön rikastumiseen (vaikka poliittisten liikkeiden suosion perusteella voisi kuvitella että täällä ollaan yhä tiukkapipoisempia)
  • kauniista kesäsäistä

Liikematkustamista näivettää puhelin- ja video- neuvotteluiden yleistyminen. Kotimaisen miljöömme parantuminen ja siitä seurannut nousukiito on siksi ollut suuri ilo matkailualallemme.

Ulkomaista suosiotaan on viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvattanut Viro – Tallinnan säpinä ja Pärnun aurinkoiset hiekkarannat. Kaukomatkailu on sen sijaan saanut taipua kotimaisen ja Virolaisen ympäristön suosion kasvaessa.  

Kaunista kesää toivoo

Piksu Toimitus

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com