Suomen kesät ovat kaksi tai kolme viikkoa pidempiä

Lämpimiä kesäpäiviä on Suomessa kaksi tai kolme viikkoa pidempään kuin 1800 luvun niin sanotulla pienellä jääkaudella. Muutos on suurin pohjois-Suomessa, missä kesän lämpö hellii meitä kaksi kuukautta. Myös etelä-Suomen kesä on nykyään varmempi, pidempi ja parempi.

Keskikesän lämpötilat eivät sen sijaan ole kovinkaan paljon kohonneet. Merkittävin muutos on nimenomaan sydänkesän pidentyminen.

Tiedot selviävät ilmatieteen laitoksen kesätilastoista.

Muutoksen taloudellinen merkitys on suuri:

  • Suomalaiset viihtyvät kotimaassa, jonka kesä alkaa olla Euroopan mielyttävimpiä (ilmastopakolaisuus ulkomaille vähentyy)
  • olemme saamassa mainetta kauniina ja koskemattomana kesämatkailumaana
  • metsän ja peltoviljelyn tuotto on lisääntynyt sekä lämpötilan, hiilidioksidin että typpipäästöjen ansiosta luultavasti useita kymmeniä prosentteja (typpipäästöistä on myös selkeää haittaa)

2 thoughts on “Suomen kesät ovat kaksi tai kolme viikkoa pidempiä

  1. Aina löytyy ihmisiä joiden mielestä pitää olla kylmää ja koleaa

    MTV3 iltauutiset kertoi että on huono juttu että Suomessa on kesäisin mukavaa ja lämmintä ja että tänne halutaan muuttaa. Tuo uutinen pelotteli että 100 miljoonaa ihmistä muuttaa kohta Suomen ihanuuteen.

    On se kumma että jos on mukavaa ja asiat on hoidettu hyvin, niin löytyy aina joku, jonka mielestä pitäisi ennemminkin olla kylmää märkää ja ikävää ja paljon työttömyyttä niin ettei kukaan tänne tahdo.

  2. Ilmaston muutos Suomessa

    Kesät lämpenee ja pitenee, maanviljelioiden sadot kasvaa, kaikkien lämmityskustannukset pienenee, rakennus ja tienhoitokustannukset laskee jne..  Samalla EU johdolla maksetaan yhä suurempia summia, jotta ko. lämpötilan muutos saataisiin estettyä. Ymmärrän kyllä,  että joidenkin (mm. eteälä eurooppalaisten) kannattaa panostaa ilmastomuutoksen estoon, mutta miksi suomalaisten pitää olla siinäkin asiassa  etunenässä ja maksamassa eniten ?

Comments are closed.

Related Posts

Yhteiskunta

2025

Väinö Linnan Pohjantähti-trilogiassa kuvataan, miten pappilan torpparipariskunta luki lipevän papin kirjoittamaa uutta torpparisopimusta tyyliin ”ellei pappilan etu muuta edellytä”. Sopimus ei tuntunut turvaavan tulevaisuutta sen