Tulosparannukset ovat olleet huimia ja Nordea kehoittaa pitämään ylipainoa osakkeissa

Sijoittaminen

Nordean Antti Saari suosittelee pitämään osakkeet ylipainossa.  Yritysten tulostaso on vuoden takaiseen verrattuna parantunut roimasti, USA:ssa jopa kaksinkertaistunut.

Kasvulukemat tulevat lähestymään normaalia. Tulosparannukset tulevat jatkossa jäämään lähemmäs normaalia, kenties kymmenen prosentin tuntumaan.

Makrotaloudellisnen vetovastuu siirtyy valtioiden budjettielvytyksestä jatkossa kulutukseen ja yritysten investointehin ja ainakin USA:ssa myös julkisen sektorin investointeihin. Julkiset investoinnit ja kulutuksen piristyminen tukevat yrityksiä, mutta kasvuvauhti ei ole samaa kuin koronakuopasta nousun yhteydessä.

Osakemarkkinoiden keskimääräinen p/e arvostustaso on piukku hiljaa pudonnut vuoden aikana ja osakkeet ovat arvostuskertoimen mukaan edullisempia kuin vuosi sitten.  Osakkeiden hinnat ovat nousseet, mutta tulokset ovat nousseet vielä pörssikurssejakin nopeammin. Nordea uskoo että kehitys jatkuu edelleen ja osakemarkkinat ovat edelleenkin paras tuoton lähde.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Related Posts

Talous

Evergrande ei ole Lehman 2.0

Kiinalainen kiinteistöjätti savuaa pahanpäiväisesti

Tuoreen markkinapaniikin yleisimmin käytetyksi selitykseksi kapuaa Kiinan suurimman kiinteistöyhtiön Evergranden maksukyvyttömyys. Sillä on vaatimattomasti 300 miljardin velkavuori, josta erääntyy lähipäivinä usea miljardi.

Korkojaankaan

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com