USA:n asuntorakentaminen lähdössä kasvuun (??)

Lamaan johtanut kriisi alkoi USA:n asuntomarkkinoilta ja monet ekonomistit uskalsivat tuolloin ennustaa että USA:n asuntomarkkinoiden elpyminen tulee viemään viisi vuotta.

Alla on kurssikäyrät kolmesta USA:n keskisuuresta asuntorakentajasta (Lennar, DR Horton ja KB homes) ja ainakin kurssikäyrien perusteella voimme todeta että ekonomistit olivat oikeassa. Asuntorakentajien pörssikurssit arvostetaan suurin piirtein viidesosaan siitä arvosta, missä ne olivat viisi vuotta sitten.

Asuntorakentajien pörssikurssit verrattuna S&P 500 indeksiin (Lähde:http://finance.yahoo.com/  )

Asuntoja rakennetaan USA:ssa vähän

Ja aliarvostukseen on hyvä syy. Uusia asuntoja rakennetaan USA:ssa erittäin vähän; vain noin kolmasosa siitä määrästä, mikä väestökehityksen perusteella olisi kestävä taso, kuten alla olevasta kuvaajasta selvästi käy ilmi. Ja asuntojen hinnat ovat nekin laskeneet. Niinpä USA:n asuntorakentajien kurssikurimus on numeroiden perusteella hyvinkin perusteltua.

ax

Aloitettuja uusia asuntorkennuskohteita USA:ssa (Lähde: http://finance-data.com/series/HOUST )

Asuntorakentajat ovat osanneet sopeutua kysyntään

Mutta USA:n asuntorakentajat ovat ilahduttavan hyvin sopeutuneet tilanteeseen. Alla olevasta vertailevasta taulukosta käy ilmi että tähän valituista USA:n asuntorakentajista vain PulteGroup on huonosti hoidettu yritys. Muut ovat tilanteeseen nähden ihan hyvässä iskussa.

Asuntorakentajien taloudellinen tulos (Lähde: Yahoo etc..  )

Onko USA:n asuntorakentaminen hyvä sijoituskohde?

Onko siis USA:n asuntorakentaminen hyvä sijoituskohde? Pörssikurssien surkean arvostustason perusteella voisi arvata, että viiden vuoden tähtäimellä tapahtuu positiivista. Mutta on erittäin vaikea tietää milloin USA:n asuntotuotanto tarkalleen toipuu. Viimeisimmät luvut antavat viitteitä elpymisestä, mutta varaslähtöjä on tullut aiemminkin. Rakentaminen on edelleen supistuva toimiala USA:ssa, kuten alla olevasta kuvasta voimme hyvin havaita ja siksi varovaisuus voi edelleen olla paikallaan. Niin ainakin useimmat tuntuvat ajattelevan.

Rakennusalan kasvu USA:ssa (Lähde:http://www.briefing.com/Investor/  )

 

Kaupankäyntikohteita

Jos kuitenkin haluat sijoittaa USA:n asuntorakentamiseen niin seuraavassa muutamia mahdollisia instrumentteja

ITB
XHB
LEN
DHI
KBH
 

One thought on “USA:n asuntorakentaminen lähdössä kasvuun (??)

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com