VA: Consilium mallisalkkuun, myy Saab , osta Forshem

Veckans affärer nostaa lyhyeen mallisalkkuunsa uutena Consiliumin ja myy Q-medin.

Consilium on johtava laivojen navigaatio- tuli- ja kaasuvaroitus-järjestelmien valmistaja. Meksikonlahden onnettomuus lisää VA:n mukaan kysyntää ja ennustaa vuodelle 2011 nousevaa liikevaihtoa ja kannattavuutta. Jos enuuste toteutuu on Consilium halpa, p/e 2011 olisi 5.

 

VA:n osakevalinnat eivät tosin tähän mennessä ole häikäisseet. Mallisalkun tuotto 18-1-2010 alkaen on 6% kun OMXS on samssa ajassa noussut 13%.

Consiliumin puollesat puhuu matala avrostutaso joka myös viimeisen 12kk:n yli on päivän kurssilla alle 10. Myös price/cashflow on n. 11. Yhtiö on myös tasearvoon verrattuna melko edullinen , price/book 1.02.

Vastaan puhuu melko kehno osinkohistoria (1.6% tuotto) ja melko hidas kasvu. Jos suuria kasvuinvestointeja ei ole näköpiirissä luulisi melko vakaavaraisen yhtiön jakavan osinkoja anteliaammin.

SAAB (myy): Lentokonevalmistaja Saab on vaikeuksissa ja VA näkee melkein pelkästään pilviä Saabib taivaalla. Jas Gripenille pitäsi saada suuri ostaja. Kilpailu on kuitnekin kova eikä mahtisopimusta pidetä todennäköisenä. Näin ollen myyntisuositus on selvä.

Forshem (osta, tavoitekurssi 30 SEK): Talopakettiyhtiö on karsinut hyvin kulujaan ja on hyvin positiotunut markkinan heräämiseen. Ennustettu p/e vuodelle 2010 on 13. Jo pienikin myynnin kasvu parantaa kannattavuutta huomattavasti ja VA ennusta tulosken tuplaantuvan v. 2011.

Related Posts