Veckans Affärer: Alennusmyyntiä pörssissä

Veckans Affärer on pengonnut Tukholman pörssin löytölaatikkoa ja nostanut sieltä 7 osakketta.

Löytökoriin lehti nostaa seitsemän yhtiötä: Skistar, Clas Ohlson, Autoliv, Millicom, Alfa Laval, Electrolux ja SKF, jotka kaikki ovat laskeneet 10 …15% tänä vuonna.

Lehden mukaan kaikki ovat laatuyhtiöitä joilla pidemmällä tähtäimellä on valisat näkymät.

Skistar saa nyt ostosuosituksen aiemman myyntisuosituksen sijasta. Yrityksellä on loistava markkina-asema – Ruotsin ja Norjan tunturit seisovat paikoillaan ensi vuonnakin aivan riippumatta mailmanpolitikan mullistuksista.

Clas Ohlson ei ole koskaan ollut näin halpa kirjoitta VA. (Jutun kirjoituksen jälkeen osake on noussut voimakkaasti, toim. huom.). Vahva ruostin kruunu tuo matalammat sisäänostohinnat ja kuluttajamarkkinat vetävät nyt ruotsissa hyvin.k. Två faktorer som enligt VA kan ge aktien en skjuts.

Myös Autoliv todennäköisesti toipuu: Matalat korot johtavat osakekohtaisen tuloksen nousuun. Lisää yrityskauppoja on odotettavissa.

SKF:llä on punainen ale-lappu ja on juuri sellainen yhtiö johon mielellään sijoittaa epävarmoissa oloissa lehti kirjoittaa.

Saman voi sanoa myös Alfa Lavalista joka on markkinajohtaja omalla alallaan..

Millicomin pörssiarvosta on tippunut kolmannes viime kuukausien aikana ja nyt on oston paikka. Yhtiöllä on paljon toimintaa lähi-idässä ja levottomuuksien lakattua soitetaan epäilemättä entistä enemmän.

Related Posts