USA:n kuluttajat Michigan yliopiston mukaan apeana, indikoi kurssilaskun mahdollisuutta

Sijoittaminen

University of Michigan mittaama USA:n kuluttajien sentimentti on painunut melkoisen alas (kuvan punainen käyrä) ja monasti tämän tyyppiset pudotukset ovat edeltäneet jonkinlaista pörssiosakkeiden korjausliikettä.

Michigan yliopiston luottamusindikaattori on usein osannut ennakoida myös pörssikurssien liikkeitä, mutta ei aina. Vuoden 1992 tietämillä Michigan luottamus putosi merkittävästi, mutta USA:n pörssissä ei näkynyt juuri minkäänlaista negatiivista liikettä. Indkaattori antoi silloin väärän hälytyksen.  Mutta kuten kuvasta nähdään, on Michigan indeksi ollut useammin oikeassa kuin väärässä.

University of Michigan indikaattori on kuitenkin vain yksi USA:ssa käytetty luottamusindikaattori monien muiden joukossa. Esimerkiksi OECD ja Conference board mittaamat  kuluttajien luottamusluvut ovat edelleen huippulukemissaan lähes kaikkialla maailmassa.

Kannattaako sijoittajan reagoida yksittäiseen indikaattoriin? Ei yleensä. Reagoida kannattaa vasta sitten jos useampi indikaattori kääntyy alaspäin. Luottamusindikaattorit ovat joka tapauksessa tärkeitä mittareita. Kuluttajat kuitenkin loppujen lopuksi päättävät miten taloudella menee ja millä luottamuksella osakkeita ostetaan. Ja sitä luottamusta tämä Michigan yliopisto juurikin mittaa.

Tietojen lähde:

 

 

One thought on “USA:n kuluttajat Michigan yliopiston mukaan apeana, indikoi kurssilaskun mahdollisuutta

  1. On muuten hassunhauskat lukemat, kun katsoo seuraavan linkin dataa tältä vuodelta poliittisin ideologioin väritettyinä. Totuus löytyy jostain demokraattien ja republikaanien välimaastosta, mutta ei kyllä kummankaan puolueen kannattajien enemmistöstä 😀

Comments are closed.

Related Posts