Lowe´s aina vain aliarvostettu

Sijoittaminen
Koronabuumin laantuminen ei nujertanut Lowe´sia

Korona hyödytti joitakin toimialoja. Yksi niistä ovat kotien kohentamiseen keskittyneet yhtiöt, koska siitä tuli suosittu harrastus eristyksessä.

Monet olettivat buumin taittuvan laskusuhdanteeksi epidemian hellittäessä. Hiukan se laantuikin, mutta toistaiseksi pysynyt edelleen kasvun puolella.

Lowe´s, muutenkin huippulaadukas ja kasvava yhtiö, on paukuttanut hengästyttäviä lukuja kriisissä. Aivan sama tahti ei jatkunut enää Q2 etenkään myynnin osalta, mutta hieno kvartaali siitäkin sukeutui.

Liikevaihto kasvoi vain 1,6% vertailukaudesta, joka olikin tyrmäävän hyvä. Nettotulos kuitenkin parani liki 15% marginaalin kohentuessa.

Kannattavuus riemun aihe

Vertailukelpoinen eps 4,25 dollaria on taas kerran ennätyskvartaali. Vasta muutama vuosi sitten se oli koko vuoden eps!

Yhtiö myös vakuuttaa kannattavuuden pysyvän nykyisellä korkealla tasolla, koska se perustuu tuottavuutta nostaviin toimiin, ei kertaluonteisiin tekijöihin.

Lupauksen pitäessä Lowe´s on vieläkin parempi yhtiö kuin tähän asti. Se on paljon se.

Myynti tasaantui, mutta kannattavuus kohensi tulosta

Vaikka koronabuusti tosiaan jäähtynee, ei yhtiö ripottele tuhkaa päälleen. Ohjeistus odottaa 92 miljardin myyntiä 12,2% liikevoittomarginaalilla.

Se veisi vertailukelpoisen epsin pitkälle kymmenen taalan päälle. Yksin ensimmäisellä vuosipuolikkaalla sitä kertyi 7,40 dollaria.

Osakekanta putoaa kuin lehmän häntä

Ja Lowe´sin korkea pääoman tuotto ja vaatimattomat investointitarpeet tarkoittavat kassavirtaa käytettävän omistajien iloksi omien osakkeiden ostoina ja osinkoina.

Yhtiö aikoo ostaa vuoden aikana vähintään yhdeksällä miljardilla omia osakkeitaan. Määrä vastaa noin seitsemää prosenttia kaikista osakkeista.

Osakekanta on liki puolittunut vuosikymmenessä. Lowe´s on kymmenkertaistanut osakekohtaisen tuloksensa vuosikymmenessä, joten puhutaan rajusta kasvuyhtiöstä.

Mutta vailla kasvuyhtiöille ominaisia riskejä. Yhtälö on ihanteellinen.

Lowe´sin osakekohtainen tulos ja osinko paahtavat aina vain kohti koillista

Osake pomppasi raportista komeasti. Ei se silti edelleenkään kallis ole, kaukana siitä.

Alihinnoittelu riemun aihe

Jos Lowe´s olisi nuori teknoyhtiö, osake hinnoiteltaisiin helposti ainakin viisinkertaisesti. Mutta sen parempi.

Alihinnoittelu mahdollistaa ylituotot vuodesta toiseen, koska osaketta saa tankata sopuhintaan. Kuten vasta pari päivää sitten.

Lowe´s maksoi Pörssihaukkaan noustessaan reilu kaksi vuotta sitten noin 90 taalaa. Yli sadan prosentin noususta huolimatta osake on edelleen halpa kaikilla mittareilla.

Joten makeaa mahan täydeltä on edessä tulevina vuosina. Silti sijoittajien enemmistö tai alan media ei osaa arvostaa Lowe´sia.

Jokainen Elon Muskin twiitti nostaa sata kertaa suuremman haloon kuin tämän sijoittajan unelman yksikään huippuraportti. Kiitos siitä!

Ylituotot mahdollistavat pitkässä juoksussa vain aliarvostetut osakkeet. Lowe´s on niiden paraatikappale.

Pörssihaukassa on kahden viikon tutustumistarjous ilmaiseksi ja sitoumuksetta.

One thought on “Lowe´s aina vain aliarvostettu

  1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta firmalta. Otan seurantaan.

Comments are closed.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin