Affärsvärlden: Kolme kuumaa osaketta

Osta Dannemora ja Nederman mutta odota Sammon osakkeiden kanssa korjoittaa Affärsvärlden keskiviikon numerossaan.

Rautamalmin markkinahinta ei ole kohonnut aivan samassa tahdissa kuin muiden metallien hinnat. Osasyynä tähän on AF:n mukaan derivaatti-instrumenttien puute, mikä on osaltaan vähentänyt spekullatiota. Tämä on nyt vähitellen korjautumassa, ja lehti odottaa tämän kiihdyttävän hinnanousua.

AF suosittellee kaivosyhtiö  Dannemoran  ostoa tavoitekurssilla 170 SEK, eli nousupotentiaalia on yli 100%! Kaivoksen malmi on korkealaatuista ja lähelää satamaa, joten kustannukset asettunevat noin 30 USD/tonni tasolle kun toiminta alkaa toisella kvartaalilla 2012. Kun markkinahinta on 170 USD ovat marginaalit siis loistavat. Jos markkinahinnat nousevat vielä 20-30% markkinaodotusten mukaisesti osekkeessa on vielä 50% nousuvara.

Lehti suosittelee myös konepajayhtiö Nedermanin  ostoa. Yhtiö pärjäsi kilpailijoita paremmin laskusuhdanteessa ja osti vaikeuksiin joutuneen Danthermin erittäin edullisesti. Yhtiö on nyt teollisen ilmansuodatuksen markkinajohtaja. Yhtiö on käynnistänyt rakennemuutoksen jolta odotetaan  80MSEK kustannussäästöt vuodesat 2012 lähtien – 4% kateparannus. AF asettaa tavoitekurssiksi 160SEK.

Sammolla on takanaan vahva vuosi, mutta arvostustaso ei ole enää kovin edullinen vaikka kasvu jatkuisikin. Kylmä talvo on todennäköisesti kasvattamassa vakuutuskorvausten määrää, joten ensimäisen kvartaalin tuloksessa on epävarmuutta. AF kehoittaakin kotiuttamaan voitot enne Q1-raporttia toukokuun 5. Pitkäaikaiseen salkkuun osake sopii hyvin joten mahdollisen dipin sattuessa voi osaketta ostaa, kirjoittaa AF suosittelee odottamista.

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

Osakemarkkina suuntaa jo kohti taivaan sineä
Sijoittaminen

Nousumarkkinan vahva tuoksu

Näin tunnelmat ramppaavat markkinoiden ikuisessa vuoristoradassa. Kehotin marraskuun alussa jättämään hermoilun, vaikka Fed jyrähteli poikkeuksellisen haukkamaisesti inflaatiota vastaan.

Osakkeet olivat sukeltaneet ja konsensus odotti pulkkamäen jatkuvan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com