Affärsvärlden: Kolme kuumaa osaketta

Osta Dannemora ja Nederman mutta odota Sammon osakkeiden kanssa korjoittaa Affärsvärlden keskiviikon numerossaan.

Rautamalmin markkinahinta ei ole kohonnut aivan samassa tahdissa kuin muiden metallien hinnat. Osasyynä tähän on AF:n mukaan derivaatti-instrumenttien puute, mikä on osaltaan vähentänyt spekullatiota. Tämä on nyt vähitellen korjautumassa, ja lehti odottaa tämän kiihdyttävän hinnanousua.

AF suosittellee kaivosyhtiö  Dannemoran  ostoa tavoitekurssilla 170 SEK, eli nousupotentiaalia on yli 100%! Kaivoksen malmi on korkealaatuista ja lähelää satamaa, joten kustannukset asettunevat noin 30 USD/tonni tasolle kun toiminta alkaa toisella kvartaalilla 2012. Kun markkinahinta on 170 USD ovat marginaalit siis loistavat. Jos markkinahinnat nousevat vielä 20-30% markkinaodotusten mukaisesti osekkeessa on vielä 50% nousuvara.

Lehti suosittelee myös konepajayhtiö Nedermanin  ostoa. Yhtiö pärjäsi kilpailijoita paremmin laskusuhdanteessa ja osti vaikeuksiin joutuneen Danthermin erittäin edullisesti. Yhtiö on nyt teollisen ilmansuodatuksen markkinajohtaja. Yhtiö on käynnistänyt rakennemuutoksen jolta odotetaan  80MSEK kustannussäästöt vuodesat 2012 lähtien – 4% kateparannus. AF asettaa tavoitekurssiksi 160SEK.

Sammolla on takanaan vahva vuosi, mutta arvostustaso ei ole enää kovin edullinen vaikka kasvu jatkuisikin. Kylmä talvo on todennäköisesti kasvattamassa vakuutuskorvausten määrää, joten ensimäisen kvartaalin tuloksessa on epävarmuutta. AF kehoittaakin kotiuttamaan voitot enne Q1-raporttia toukokuun 5. Pitkäaikaiseen salkkuun osake sopii hyvin joten mahdollisen dipin sattuessa voi osaketta ostaa, kirjoittaa AF suosittelee odottamista.

Related Posts