Ja Uusi Suomi käyttää öisin aurinkovoimaa

Lehti julkaisi amerikkalaisen First Solar yhtiön lehdistötiedotteen ja lokailsoi sen Suomeen. First Solar on tehnyt aiesopimuksen rakentaa kahden gigawatin aurinkovoimalan USA:han. Tosin uutinen myöntää, että aluksi täytyy selvittää, voidaanko näin jättimäisen mittakaavan aurinkovoimalaa toteuttaa. Hanke on 30 kertaa suurempi kuin aiemmat.

Ja varmaan samalla on tutkittava riittääkö osavaltion aurinkoenergian tuet hankkeelle.
 
Mutta missä vaiheessa töpselisähköä tarvitaan – yöllä ja pilvisellä säällä.
Uusi Suomi uutisoin, että kahdella tuollaisella kahden gigawatin aurinkovoimalalla voitaisiin korvata Suomen kaikki ydinvoimalat, joiden kokonaisteho on kolme gigawattia. Mutta kun watti on tehon eikä energiamäärän yksikkö.
Eli keskipäivällä, pilvettömällä ilmalla teho riittäisi korvaamaan ydinvoimalat, mutta ei öisin, ei pilvisellä ilmalla. Eli öisin Uusi Suomi ottaa sitten palvelimen ylläpitoon tarvittavan sähkön töpselistä eikä First Solar yhtiön aurinkovoimalasta.

One thought on “Ja Uusi Suomi käyttää öisin aurinkovoimaa

  1. reply
    There are lots of ways to solve your college essays completing troubles. But, the most trustworthy is to buy custom essay papers (supreme-essay.com).

Comments are closed.

Related Posts

Talous

OMXH25:n puuttuvat brändit

Perjantaina Piksussa lausuttiin OMXH25:stä, että ”Monet näistä yrityksistämme ovat raaka-aine… painoitteisia.” Saman asian sanoi samana päivänä AP:ssa Hannu Angervuo (matala jalostusaste). Ongelma on yhtä vanha