4 thoughts on “Mihin suomalaisiin osakkeisiin Warren Buffet sijoittaisi?

 1. Ehkäpä kyse ei ole siitä mitä yritykset tekevät

  Vaan kuinka terveitä yritykset ovat. Buffet käsittääkseni sijoittaa yrityksiin jotka tekevät voittoa, ovat halpoja ja joidenka bisnestä Buffet ymmärtää. Stockmann (varsinkin nykyisessä markkinatilanteessa) voisi olla tuollainen yritys.

 2. Vaatimaton osakemäärää

  Kyllä minusta on pikemminkin kyse Helsingin pörssin vaatimattomasta osakemäärästä. Lähes jokaisella osakkeella on joitain erityispiirteitä. Tästä syystä myöskin OMXH-toimialaindeksit ovat käytännössä kuriositeetti eivätkä sovi toimialaseurantaan.

  Stockmannin erityispiirre oli, ainakin keskustelupalstojen mukaan, Venäjän kortti.

  Minusta tarkastelua osakkeiden valinnassa olisi syytä laajentaa käsittämään kaikki Pohjoismaat, silloin voisi paremmin löytyä Buffetin strategian yhtiöt. Samoin toimialaindekseissä on jo enemmän järkeä.

 3. Kiitti kommenteista!

  Omalta kohdaltani tärkein pointti on myös se, että jos oikeasti haluaa olla hyvä sijoittaja niin miksi silloin käyttää esim. kaksi tuntia päivästä siihen, että seuraa mitä joku jossain on tehnyt.

  Voisin laittaa kysymyksen näin, jos haluat olla parempi kuin muut niin kannattaako silloin tehdä se mitä muut ovat jo tehneet?

  Jos kuitenkin halutaan vertailla, Tesco on esimerkiksi sellainen yritys, joka voi jopa laman aikana myydä perustarvikkeita ihmisille, mutta entä jos Suomen talous flippaa pahasti ostavatko ihmiset silloin Hugo Bossin pukuja…? Siis ei se mitä Stocmann on viimeisen 15 vuoden aikana tehnyt vaan mitä se tekisi jos huonosti kävisi..

  Halvalla tuotteita ja palveluja myyvät usein hyötyvät matalasuhdanteista (esim. Ryanair oli kasvattanut myyntiä). Olisiko Stockmann vai Tesco tällainen…?

  No.. mutta ehkä Stockmannin ja Tescon tämän vuoden tulokset kertovat olenko väärässä, joten sitä odotellessa…

 4. Heittoja Suomi-listalle

  Jos…jos nämä olisivat listattuja Suomessa, pistäihin niihin rahani:

  • Hesburger
  • Scanburger
  • Rax
  • Lidl
  • Alko
  • Dressman
  • H&M
  • Jaskan grilli

  Ja jännää tuossa Tescossa on se, että Stokka myy joitakin Tescon private label -tuotteita, vaikka ei ole samassa kategoriassa.

   

Comments are closed.

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija