2 thoughts on “Sijoituksissa tyriminen

  1. Kadun miehet olivat viime vuonna viisaimpia

    Eräs ryhmä joka oli kaikkein viisain viime vuonna on pankkitalletuksia tekevä kadunmies – tavallinen osakkeita omistamaton keskitason kotitalous. Aika harva sijoittajaksi itseään kutsuva pärjäsi viime vuonna keskitason kadunmiehelle. Maailma on tosiaan epäreilu !!!

  2. Valtion tyrimisestä

    Minusta oleellista tuossa valtion ja myös muiden eläkeyhtiöiden sijoituksien arvostelussa on tarkastella ajoitusta. Eli ovatko eläkevakuuttajat lähteneet hajauttamaan osakkeisiin alun perin varsin voimakkaasti korkopapereihin ja suomalaisiin kiinteistösijoituksiin keskittyneet sijoituksensa siinä vaiheessa kun osakkeiden hinnat ovat olleet korkealla tasolla.

    Tähän mennessä toteutuneen perusteella ei siltä näytä, mutta lopullisen tilanteen näemme vasta vuosien kuluttua.

    Toinen, paljon porua lehdistössä aikaansaanut asia eläkeyhtiöiden sijoituksissa on ollut sijoittaminen hedge-rahastoihin. Lyhyenä arviona hedge-rahastojen viimevuoden keskitulos -18 % ei ole heikentänyt eläkeyhtiöiden kokonaissijoituksia läheskään siinä määrin kuin osakesijoitukset.

Comments are closed.

Related Posts

Talous

Palvelujakin paleltaa jo

Koronan jälkeinen talous on venkoillut oudosti. Historiallisen elvytyksen buustaama kysyntäpiikki johti yhdessä vakavien tuotantohäiriöiden kanssa tarjontapulaan ja inflaatioon, joka alkoi jo kuukausia sitten näivettää teollisuutta.

Palvelujen

Sijoittaminen

Halvan rahan aikakausi

YLEn Areenasta löytyy hyvä dokumentti FEDin toiminnasta ja USAn talouskehityksestä finanssikriisistä tähän päivään.

https://areena.yle.fi/1-65378367

Dokumentissa tulee uusia näkökulmia myös liittyen kysymykseen omien osakkeiden ostosta. Tähän otetaan hieman

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com