2 thoughts on “Sijoituksissa tyriminen

  1. Kadun miehet olivat viime vuonna viisaimpia

    Eräs ryhmä joka oli kaikkein viisain viime vuonna on pankkitalletuksia tekevä kadunmies – tavallinen osakkeita omistamaton keskitason kotitalous. Aika harva sijoittajaksi itseään kutsuva pärjäsi viime vuonna keskitason kadunmiehelle. Maailma on tosiaan epäreilu !!!

  2. Valtion tyrimisestä

    Minusta oleellista tuossa valtion ja myös muiden eläkeyhtiöiden sijoituksien arvostelussa on tarkastella ajoitusta. Eli ovatko eläkevakuuttajat lähteneet hajauttamaan osakkeisiin alun perin varsin voimakkaasti korkopapereihin ja suomalaisiin kiinteistösijoituksiin keskittyneet sijoituksensa siinä vaiheessa kun osakkeiden hinnat ovat olleet korkealla tasolla.

    Tähän mennessä toteutuneen perusteella ei siltä näytä, mutta lopullisen tilanteen näemme vasta vuosien kuluttua.

    Toinen, paljon porua lehdistössä aikaansaanut asia eläkeyhtiöiden sijoituksissa on ollut sijoittaminen hedge-rahastoihin. Lyhyenä arviona hedge-rahastojen viimevuoden keskitulos -18 % ei ole heikentänyt eläkeyhtiöiden kokonaissijoituksia läheskään siinä määrin kuin osakesijoitukset.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan