2 thoughts on “Sijoituksissa tyriminen

  1. Kadun miehet olivat viime vuonna viisaimpia

    Eräs ryhmä joka oli kaikkein viisain viime vuonna on pankkitalletuksia tekevä kadunmies – tavallinen osakkeita omistamaton keskitason kotitalous. Aika harva sijoittajaksi itseään kutsuva pärjäsi viime vuonna keskitason kadunmiehelle. Maailma on tosiaan epäreilu !!!

  2. Valtion tyrimisestä

    Minusta oleellista tuossa valtion ja myös muiden eläkeyhtiöiden sijoituksien arvostelussa on tarkastella ajoitusta. Eli ovatko eläkevakuuttajat lähteneet hajauttamaan osakkeisiin alun perin varsin voimakkaasti korkopapereihin ja suomalaisiin kiinteistösijoituksiin keskittyneet sijoituksensa siinä vaiheessa kun osakkeiden hinnat ovat olleet korkealla tasolla.

    Tähän mennessä toteutuneen perusteella ei siltä näytä, mutta lopullisen tilanteen näemme vasta vuosien kuluttua.

    Toinen, paljon porua lehdistössä aikaansaanut asia eläkeyhtiöiden sijoituksissa on ollut sijoittaminen hedge-rahastoihin. Lyhyenä arviona hedge-rahastojen viimevuoden keskitulos -18 % ei ole heikentänyt eläkeyhtiöiden kokonaissijoituksia läheskään siinä määrin kuin osakesijoitukset.

Comments are closed.

Related Posts

Yhteiskunta

Suomen aseteollisuudesta

Nato-ratkaisun jälkeen Suomessa olisi kaikki syyt kiinnittää huomiota otsikon aiheeseen. Totean, että jotkut faktat saattavat yllättää, mutta ne on taatusti dokumentoitu.

1) Suomen ”köyhyys”

Sotahistoriaamme on kirjoitettu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com