Internet:n sosiaalisen median palvelut ovat mielenkiintoinen sijoituskohde

Uusia sosiaalisen median internet palveluita ovat muun muassa:

 • Facebook,
 • MySpace
 • Blogger
 • WordPress
 • LiveJournal
 • TypePad
 • Orkut
 • Friendster
 • Twitter

Sijoittajan on hyvä huomata, että usein jokin tämän tyyppisistä täysin uusista palveluista nousee merkittäväksi taloudelliseksi menestykseksi – uudeksi Microsoftiksi. Nyt on menossa vaihe, jossa markkinat tekevät valintaa siitä mikä Internet:n uusista sosiaalisen median palveluista ja teknologioista nousee maailmanmenestykseen ja tuottaa sijoittajalle tulosta.

Google on yhden tämän tyyppisen palvelun, hakupalvelun, ympärille rakennettu yritys. On olemassa monia muitakin esimerkkejä sekä paikallisista että kansainvälisistä menestyksistä. Sijoittajan kannattaa olla tarkkana – olisi hyvä olla mukana sijoittajan ominaisuudessa sitten kun taloudellinen merkitys alkaa kasvaa.

 

Näistä uusista internetin trendeistä on käyty enemmän keskustelua muun muassa täällä:

www.piksu.net/node/487

Ja Twitteristä käydään keskustelua muun muassa Helge:n sosiaalisen median sivustolla:

kknetwork.ning.com/group/socialmedia

2 thoughts on “Internet:n sosiaalisen median palvelut ovat mielenkiintoinen sijoituskohde

 1. Tai sitten voi kehittää itse paremman palvelun

  Miksei täälläkin osattaisi kehittää parempiakin palveluita kuin nuo listatut. Aivan mahdottomia pääomiakaan ei vaadittaisi. Tavallaan joku IRC Galleria ansaitsisi olla tuon listan ykkösenä koska se mielestäni oli edelläkävijä paljon ennen MySpacea tai Facebookia. Mutta kun on tämä kummallinen kieli ja pieni markkina eikä heti tähdätty maailmalle.

 2. Kirjanmerkin korvaajaksiko
  Olisiko noista sosiaalisen median edustajista kirjanmerkin korvaajaksi. Wikipediasta löytyy sosiaalisen verkon kohdalta seuraavaa tekstiä.
  Social bookmarking is a method for Internet users to store, organize, search, and manage bookmarks of web pages on the Internet with the help of metadata.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Social_bookmarking

  Tässä on joitain esimerkkejä kirjanmerkkiohjelmista.

  Delicious
  Delicious (formerly del.icio.us, pronounced ”delicious”) is a social bookmarking web service for storing, sharing, and discovering web bookmarks.

  Digg
  Digg is a website made for people to discover and share content from anywhere on the Internet, by submitting links and stories, and voting and commenting on submitted links and stories.

  CiteULike
  CiteULike is based on the principle of social bookmarking and is aimed to promote and to develop the sharing of scientific references amongst researchers.

  Onko mahdollista, että nämä kimpassa ylläpidettävät kirjanmerkit syrjäyttävät omat yksilölliset selaimen muistissa olevat kirjanmerkit.

Comments are closed.

Related Posts