Sijoittajien pörssiodotukset edelleen positiivisemmat

Viimeisimmän Piksussa tehdyn kyselyn perusteella sijoittajat pörssikehityksen suhteen erittäin positiivisia. Härkien määrä on lokakuun odotuksista lähtien tasaisesti kasvanut (Piksu sentimentti graafisesti) ja oli nyt 74 % eli siis noin 3/4 vastaajista. Positiivisuus saattaisi näkyä reippaalla nousulla tammikuun alussa.

On kuitenkin mielenkiintoista kuinka kyselyn tulokset ovat ristiriidassa kyselystä, jonka perustella 56 % on W:n kannalla talouden kehityksen osalta.Samaan aikaan siis uskotaan kurssinousuun, mutta myös suhteellisen pessimistisiin talouden näkymiin!

Tämän informaation perusteella mahdollinen kurssinousu tulisi tapahtumaan pelkän spekulaation perusteella ja on perusteet kotiuttaa rahat nousun jälkeen. Tulevaisuus on kuitenkin epävarmaa ja tämä kirjoitus ei ole sijoitusneuvo.

2 thoughts on “Sijoittajien pörssiodotukset edelleen positiivisemmat

  1. Onko kontraindikaattori

    Tuli taas mieleen onko Piksu sivujen lukijoiden keksimääräinen mielipide kuitenkin kontra-indikaattori. XCO Advisory sivusto päätyi taas kerran omassa testissään ”Update: Blogger Sentiment Analysis”  Ticker Senese sivuston keräämä vastaavan bull-bear indikaattorin suhteen kontra-tulokseen. Eli kun Ticker Sense blogaajien kyselyssä ollaan kurssien nousun kannalla, todellisuudessa kurssit tulevat laskemaan. Tuorein kysely USA:sta kertoo: Bull 47 %, Bear 33 % ja neutraali 20 %.

    Pekka

  2. Positive feedback

    Olen itsekin miettinyt samaa.. Yleisesti ajatellaan ja itsekin alussa oletin, että se olisi ollut kontra. Toisaalta kysessä on aika lyhyenajan spekulointi, jolla voisi olla positiivinen suhde tuottoihin (positiivinen positiivista ja negatiivinen negatiivista…

Comments are closed.

Related Posts