Ricardo, Schumpeter vai Malthus?

Charles Gave on kirjoittanut mainion esityksen kuinka sijoittaminen tapahtuisi kolmella eri tavalla luottamalla kansantalouden klassikoihin Ricardo, Schumpeter ja Malthus.

Ricardo koulukunta: Suhteellisen edun laki on peräisin Recardolta. Kunkin kansakunnan kannattaa erikoistua sellaiselle alueelle, jolla sillä on suhteellista etua. Tämän kolukunnan sijoitus kohdistuu nykyään kehittyville markkinoille.
Schumpeter koulukunta: Yrittäjyys, keksinnöt ja läpimurtoteknologiat olivat Schumpeterin tuottavuuden lähde. Niinpä tämän koulukunnan sijoittaja panotta teknologiaa, kasvu- ja terveydenhoidon osakkeita.
Malthus koulukunta: Koska maapallon väestö kasvaa nopeammin kuin hyödyketuotanto, tulee ennen pitkää pula perushyödykkeistä. Sijoituskohteena ovat tällä koulukunnalla hyödykkeet (öljy, metallit, vilja) ja kulta. He ovat osakkeiden suhteen myös B&H sijoittajia.
 
Charles Gaven mukaan kannattaa rakentaa salkku yhdistämällä kahta koulukuntaa.  Yhteensopivia ajatuskulkuja edustaa Ricardo ja Malthus, samoin Ricardo ja Schumpeter. Sen sijaan yhdistelmässä Schumpeter ja Malthus ei ole mitään järkeä, ne ovat toisensa poissulkevia.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan