Ricardo, Schumpeter vai Malthus?

Charles Gave on kirjoittanut mainion esityksen kuinka sijoittaminen tapahtuisi kolmella eri tavalla luottamalla kansantalouden klassikoihin Ricardo, Schumpeter ja Malthus.

Ricardo koulukunta: Suhteellisen edun laki on peräisin Recardolta. Kunkin kansakunnan kannattaa erikoistua sellaiselle alueelle, jolla sillä on suhteellista etua. Tämän kolukunnan sijoitus kohdistuu nykyään kehittyville markkinoille.
Schumpeter koulukunta: Yrittäjyys, keksinnöt ja läpimurtoteknologiat olivat Schumpeterin tuottavuuden lähde. Niinpä tämän koulukunnan sijoittaja panotta teknologiaa, kasvu- ja terveydenhoidon osakkeita.
Malthus koulukunta: Koska maapallon väestö kasvaa nopeammin kuin hyödyketuotanto, tulee ennen pitkää pula perushyödykkeistä. Sijoituskohteena ovat tällä koulukunnalla hyödykkeet (öljy, metallit, vilja) ja kulta. He ovat osakkeiden suhteen myös B&H sijoittajia.
 
Charles Gaven mukaan kannattaa rakentaa salkku yhdistämällä kahta koulukuntaa.  Yhteensopivia ajatuskulkuja edustaa Ricardo ja Malthus, samoin Ricardo ja Schumpeter. Sen sijaan yhdistelmässä Schumpeter ja Malthus ei ole mitään järkeä, ne ovat toisensa poissulkevia.

Related Posts

Talous

Palvelujakin paleltaa jo

Koronan jälkeinen talous on venkoillut oudosti. Historiallisen elvytyksen buustaama kysyntäpiikki johti yhdessä vakavien tuotantohäiriöiden kanssa tarjontapulaan ja inflaatioon, joka alkoi jo kuukausia sitten näivettää teollisuutta.

Palvelujen

Sijoittaminen

Halvan rahan aikakausi

YLEn Areenasta löytyy hyvä dokumentti FEDin toiminnasta ja USAn talouskehityksestä finanssikriisistä tähän päivään.

https://areena.yle.fi/1-65378367

Dokumentissa tulee uusia näkökulmia myös liittyen kysymykseen omien osakkeiden ostosta. Tähän otetaan hieman

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com