Ricardo, Schumpeter vai Malthus?

Charles Gave on kirjoittanut mainion esityksen kuinka sijoittaminen tapahtuisi kolmella eri tavalla luottamalla kansantalouden klassikoihin Ricardo, Schumpeter ja Malthus.

Ricardo koulukunta: Suhteellisen edun laki on peräisin Recardolta. Kunkin kansakunnan kannattaa erikoistua sellaiselle alueelle, jolla sillä on suhteellista etua. Tämän kolukunnan sijoitus kohdistuu nykyään kehittyville markkinoille.
Schumpeter koulukunta: Yrittäjyys, keksinnöt ja läpimurtoteknologiat olivat Schumpeterin tuottavuuden lähde. Niinpä tämän koulukunnan sijoittaja panotta teknologiaa, kasvu- ja terveydenhoidon osakkeita.
Malthus koulukunta: Koska maapallon väestö kasvaa nopeammin kuin hyödyketuotanto, tulee ennen pitkää pula perushyödykkeistä. Sijoituskohteena ovat tällä koulukunnalla hyödykkeet (öljy, metallit, vilja) ja kulta. He ovat osakkeiden suhteen myös B&H sijoittajia.
 
Charles Gaven mukaan kannattaa rakentaa salkku yhdistämällä kahta koulukuntaa.  Yhteensopivia ajatuskulkuja edustaa Ricardo ja Malthus, samoin Ricardo ja Schumpeter. Sen sijaan yhdistelmässä Schumpeter ja Malthus ei ole mitään järkeä, ne ovat toisensa poissulkevia.

Related Posts

Sijoittaminen Talous

Omat Rahat Katsaus: Markkinoilla tunnelinäkyä

Mailmataloutta uhkaavat useat vaarat. Toisaalta lähi-idän sotaisa tilanne ja toisaalta Trumpin tullit. Hämmästyttävää kyllä pörssikursseista tätä ei voi nähdä. USA:n työllisyys ja inflaatioluvut ovat pysyneet

"Minä voinkin ottaa nämä rahat"
Yhteiskunta

Mikro- ja makrotason horisontaaliset tulonsiirrot

Terve yhteiskunta pitää huolta kaikista jäsenistään. Siihen tarvitaan myös tulonsiirtoja. Perinteisesti oikeistossa tulonsiirtoja pyritään kutistamaan kun taas vasemmistossa niitä halutaan lisätä. Tulonsiirrot ovat tarpeellisia, mutta

Sijoittaminen

Suomalaisten yritysten tunnusluvut löytyvät piksun työkalut valikosta

Suomalaisten yritysten tunnusluvut on laskettu valmiiksi piksun TYÖKALUT -> ARVOSTUSKERTOIMIA sivulle:

S/P%  =  (S)ales per (P)rice.    Liikevaihto suhteessa markkina-arvoon (milj.) prosentteina. Joidenkin yritysten tekemä lisäarvo