Asuntosijoituksen vakuusarvo ja tuoton muodostus

Asuntosijoituksen vakuusarvo ja tuoton muodostus on syytä ymmärtää, jotta voi toimia ammattimaisemmin sijoitustantereella. Vakuusarvoa säännöllisesti seuraamalla on mahdollista lainoittaa seuravaa sijotiusasunto, kun tarvittava oma pääoma on taas kasassa.

PERUSESIMERKKI VAKUUSARVO

Eteesi avautuu mielenkiintoinen sijoitusmahdollisuus. Asunto maksaa 70 000 euroa. Pankin silmissä asunnon vakuusarvo on 70 % asunnon hinnasta, joten tarvitset asunnon hankintaan vähintään 30% eli 0,3 x 70 000 = 21 000 euroa omaa rahaa tai muuta hyväksyttävää vakuutta. Pankki lainoittaa puuttuvan 49 000 euroa.

Sinulla ei ole irtorahaa, mutta sitten keksit, että olet maksanut nykyisen asuntosi / sijoitusasuntosi velattomaksi. Arvioitat asunnon ja sen mukaan kohteen markkinahinta on 120 000 euroa, joten käyttämätöntä vakuusarvoa on 70% eli 0,7 x 120 000 = 84 000 euroa. Asuntosi vakuusarvo kattaa 21 000 euron vajeen moninkertaisesti, etkä välttämättä tarvitse lainkaan käteistä rahaa kyseisen asunnon ostamiseen. Itse asiassa voit ostaa niitä useampia.

ESIMERKKI ASUNTOSIJOITUKSEN TUOTON MUODOSTUS

 Ostit Tampereelta keskustan läheisyydessä sijaitsevasta lähiöstä sijoitusasunnon viisi vuotta sitten 60 000 eurolla. Koska asunnon sijainti on hyvä, olet välttynyt tyhjiltä kuukausilta.

Viiden vuoden aikana sinulle on kertynyt vuokratuottoa kulujen jälkeen 17 500 euroa. Pyydät kiinteistönvälittäjän arvioimaan asuntosi ja hänen mukaansa asunnon nykyarvo on noussut 70 000 euroon. Arvonnousua on kertynyt 10 000 euroa eli 3,1 prosenttia vuodessa. Kokonaistuottosi viideltä vuodelta on siis 27 500 euroa.

Vuokratuottosi on ollut 3 500 euroa vuodessa (17 500 / 5 = 3 500). Vuokratuottoprosenttisi on siis keskimäärin ollut 5,4 prosenttia vuodessa (3 500 / ( (60 000+70 000) / 2) x 100%).

Kun asunnon arvonnousu huomioidaan laskelmassa, on kokonaistuottosi viideltä vuodelta ollut 27 500 euroa eli noin 46 prosenttia (27 500 / 60 000 x 100%). Kokonaistuottosi on korkoa korolle periaatteen mukaisesti ollut 7,8% vuodessa.

Tämä kaikki tapahtui omalla pääomalla.

Yllä olevat esimerkit on poimittu kirjasta: Sijoita asuntoihin! Aloita, Kehity, Vaurastu -kirjasta

MarkoKaarto.fi

 

 

 

Related Posts

"Minä voinkin ottaa nämä rahat"
Yhteiskunta

Mikro- ja makrotason horisontaaliset tulonsiirrot

Terve yhteiskunta pitää huolta kaikista jäsenistään. Siihen tarvitaan myös tulonsiirtoja. Perinteisesti oikeistossa tulonsiirtoja pyritään kutistamaan kun taas vasemmistossa niitä halutaan lisätä. Tulonsiirrot ovat tarpeellisia, mutta

Sijoittaminen

Suomalaisten yritysten tunnusluvut löytyvät piksun työkalut valikosta

Suomalaisten yritysten tunnusluvut on laskettu valmiiksi piksun TYÖKALUT -> ARVOSTUSKERTOIMIA sivulle:

S/P%  =  (S)ales per (P)rice.    Liikevaihto suhteessa markkina-arvoon (milj.) prosentteina. Joidenkin yritysten tekemä lisäarvo

Yhteiskunta

Yrittäjästatuksella (esim toiminimellä) toimimista helpotetaan ja sähköiset alustat voivat tarjota yrittäjästatuksella toimiville urakoita

Euroopan unioni on säätänyt alustatyödirektiivin, jonka mukaan alustatyötä (ja muita urakoita) tulee voida tehdä niin yrittäjänä kuin työsuhteessakin.

Monet maat, kuten Suomi, ovat pyrkineet pakottamaan kansalaisiaan

Sijoittaminen

Euroopan keskuspankin mukaan kulta on hyvä arvon säilyttäjä silloin kun ajat ovat levottomat

Euroopan keskuspankki kertoo raportissaan sijoittajille tärkeää informaatiota kullan soveltuvuudesta sijoitusinstrumentiksi:

Fyysinen kulta on antanut hyvää suojaa osakemarkkinoiden volatiliteettiä, talouspolitiikan äkkikäänteitä ja geopoliittisia riskejä vastaan.
Turvallisimpia