Baltic dry indeksi

Kuten aikaisemmin olemme pohtineet Piksussa Baltic Dry indeksiä, niin nyt näemme mielenkiintoisen ilmiön. Pohdintamme ajoittui tammi- helmikuun vaihteeseen, eli suunnilleen indeksin pohjan tienoille. Silloin puhuimme indeksin sisäänrakennettuun suureen heiluntaan ja sen kautta mahdollisuuteen lukemattomiin virhetulkintoihin, niin nyt kävi juuri niin. Esimerkistä tuli poikkeuksellisen hyvä ja indeksi ei ennustanut pörsseihin romahdusta vaan yleistä heiluntaa. 

Sinisellä on piirretty Baltic Dry Indeksi ja punaisella DAX. Suuren vaihtelun takia indeksin aikajänteen valiten saamme indeksin näyttämään mitä haluamme, tosin jälkeen päin. Mutta huomaamme, että indeksin suuri laskuei vaikuttanut pörsseihin yhtään mitään, kuten se ei yleensä vaikuta. Kun laskemme korrelaatioita tarpeeksi monella tavalla ja tarpeeksi tarkasti niin huomaamme mitä haluamme.

Related Posts

Sijoittaminen

Summer Campus 2022 Ronneby

Aktiespararnan tämän vuoden kesätapahtuma pidettiin Ronnebyssä Etelä-Ruotsissa. Ronneby on pienehkö kaupunki Blekingessä. Kaupungin keskiaikainen osa muistuttaa aika paljon Porvoota.

 

Kokouspaikkana oli Ronneby Brunn Hotel & Spa

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com