Berkshire Hathaway Annual Shareholders Meeting 2023

Sijoittaminen

Tässä linkki koko melkein kahdeksan tunnin tallenteeseen

https://www.youtube.com/watch?v=UKw_NjWtg5w

Yleistä

 

Berkshire Hathawayn yhtiökokous oheistapahtumineen on koko viikonlopun kestävä tapahtuma oheistapahtumineen. En ollut tänä vuonna paikan päällä, mutta ohjelma on sama joka vuosi, joten pystyn pari kertaa paikalla olleena eläytymään aika hyvin tunnelmiin.

 

Päätapahtuma on lauantaina. Tapahtuma alkaa Berkshire Hathaway-elokuvalla, jota valitettavasti ei kai mistään löydy tallenteena. Elokuva on humoristinen katsaus firman viime aikaisiin tapahtumiin ja siihen on yleensä saatu mukaan useita julkisuuden henkilöitä.

 

Elokuvan jälkeen Warren Buffett (92 v) ja Charlie Munger (99 v) tulevat lavalle.

Kommentit Q1-tuloksesta

 

Buffett korosti, että tärkeintä on seurata luvun ”Operating Earnings”-kehitystä. Osakekohtaisen tuloksen vertailu vie harhaan, koska arvonmuutokset heittävät sitä eri suuntiin.

Operating Earnings kehitys oli hyvä, varsinkin vakuutuspuolella.

 

Kehitys on ollut hyvä myös pidemmällä tähtäimellä

 

Yhtiön oma pääoma on kasvanut yli 500 miljardin eikä yhdelläkään USA-firmalla ole suurempaa omaa pääomaa. Float eli vakuutusyhtiön saama asiakkaiden etukäteen maksamat vakuutusmaksut on merkittävä etu. Se on ilmaista lainaa sijoitettavaksi eivätkä asiakkaat voi vaatia sitä takaisin maksettavaksi kuten pankeilta. Likvidien varojen määrä on myös huomattava.

 

Omia osakkeita yhtiö on ostanut runsaasti. A-osakkeen arvo kävi jo yli 500 000 dollarissa. B-osakkeen arvo on A-osakkeen arvo jaettuna luvulla 1500.

Kysymys ja vastaussessio

Tämä vaihe kestää yhteensä 6 tuntia ja tätä katsoin vain osittain. Listaan tähän muutamia keskeisiä havaintoja:

  • Apple on Buffettin mielestä parempi kuin mikään Berkshiren bisnes, luottamus Appleen on korkealla
  • Charlie on pahoillaan USA;n ja Kiinan huonontuneista suhteista ja toivoo, että ne voisivat parantua, joka olisi hyödyllistä kummallekin osapuolella
  • Berkshire Hathaway on alkanut sijoittaa enemmän Japaniin, heidän varansa ovat siellä paremmassa turvassa kuin Taiwanilla
  • USA:n pankkibisnes on toiminut huonosti ja pankinjohtajat ovat tehneet virheitä
  • Greg Abel on Buffettin seuraaja
  • Berkshire Hathaway ei ole ostamassa Occidental Petroleumia

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan