Börsveckan: Neljä ostosuositusta

Kabe, Itab, Fortnox ja Concentric ostosuositukset lehden viimeisimmässä numerossa. Odota-suosituksen saavat GHP, Linkmed, Peab ja Biogaia.

Asuntovaunuvalmistaja Kaben vuosi on alkanut hyvin. Yhtiö on tuplaamassa asuntoautojensa valmistuskapasiteetin. Asiakkaat tulevat pääasiassa varakkaita eläkeläisiä joten kauppa ei ole yhtä suhdanneherkkää kuin asuntovaunuissa. Uhkana Börsveckan näkee nousevat korot ja ennustaa asuntovaunumyynnin kasvavan hitaammin loppuvuoden aikana. Börsveckan ennustaa vuodelle 2011 EPS 11.70 SEK eli p/e-suhdetta 11.5. Osake on noussut 60% viimeisen vuoden aikana , mutta lehti näkee vielä 15-20% nousupotentiaalin. Osta tavoitekurssilla 160 SEK kuuluu suositus.

Vähittäiskaupan järjestelmätoimittaja Itab:illa on käänteen edessä kahden heikon vuoden jälkeen. Kysyntä on kasvussaja valmistukapasiteettiä riittä. Ensimmäisen kvartaalin tulos oli hyvä ja vuoden loppupuoli on perinteisesti vahva. Pörssikurssissa on jo nähty 40% nousu, ja joidenkin mielestä arvostustaso on jo korkea. Uuusi puoliautomaattinen kassajärjestelmä Easyflow houkuttelee todennäköisesti monta kauppaa investointeihin. Yhtiön velkataakkakaaan ei ole enää yhtä suuri pelote kuin ennen myynnin kasvaessa. Börsevckan suosittelee ostoa.

NGM-listalla noteerattu Fortnox toimittaa ohjemistoja talousalalla toimiville yrityksille. Erikosita on että yritys toimii pelkästään verkossa kautta. Toiminta on päässyt hyvin alkuun ja tulos on noussut positiiviseksi. Osakekurssi sensijaan ei ole vielä tähän reagoinut. Börsveckan ennustaa 0.18..0.2 SEK tulosta per osake eli p/e-suhdetta 15. Koska yritys on nuori ja pieni on paikallaan maksaa hieman keskimääräistä vähemmän osakkeesta. Mutta arvostustaso on silti alhainen ottaen huomioon yrityksen 50% vuosivauhtia kasvavan tuloksen.

Sairaanhoitoyritys GHP omistaa 21 kliniikkaa kokonaan tai osittain. Kasvuvauhti on mukavat 17%, mutta arvostutaso on korkea. P/e-suhde on n. 30 tänä vuonna ennustaa Börsveckan ja kehoittaa odottamaan.

Linkmed oli listautuessaan 2007 riskrahoitusyhtiö jonka kautta sijoittajat pystyivät sijoittamaan koriin alkuvaiheessa oleviin tutkimuspainotteisiin life-science-yhtiöihin. Kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan, vaan koriyhtiöt söivät likaa rahaa, eikä exit-mahdollisuuksia löytynyt. Strategia on nyt muutettu, nyt satsataan kypsempiin yrityksiin. Myös toimitusjohtaja on vaihdettu. Yritys on kuitenkin edelleen tappiollinen eikä Börsveckan näe syytä ostaa osakkeita nyt.

Kun Haldex jaetaan kahtia on Concentric todennäköisesti arvokkaampi osa. Yhtiö on alallaan mailman johtaja ja kasvaa kannattavasti. Samalla autoteolisuuden alihankkijota arvostetaan pörsissä melko vähän. Concentric:in  osakekohtainen tulos asettunee välille 3.50 … 4.00 SEK tänä vuonna, ja ensi vuonna noussee tästäkin. Börsveckaan näkee yhtiössä enemmän potetiaalia kuin riskejä ja suosittaa ostoa.

Pohjoismaissa toimiva rakennusyritys Peab:in alkuvuosi oli  heikko. Lisäksi makronäkymät painanavat yhtiön kurssia. Tilauskanta on toisaalta hyvä. Kevään kurssilaksun jälkeen p/e-suhde on 11. Varsin edullista ottaen huomioon 4.5% osinkotuoton kirjoittaa Börsveckan. Positiiviset ja negatiiviset tekijät ovat kuitenkin tasavahvoja, joten lehti kehoittaa odottamaan.

Börsveckan laskee myös Biogaia:n  suositusta osta-tasolta. Edellisen analyysin jälkeen osakekurssi on noussut 40%, joten nyt kannattaa odottaa.

Related Posts