Dragons’ Den Kanada TV-ohjelma – Sijoittajat esittelyssä

Dragons’ Den Canada eli Leijonan Luola Kanada on maailmalla supersuosittu tosi-tv sarja, jonka idea on peräisin japanilaisesta Tigers of Money tv-ohjelmasta. Sarja tunnetaan maailmalla myös nimellä Shark Tank ja Suomessa paremmin nimellä Leijonan Luola.

Dragons’ Den Kanada on vuodesta 2006 alkaen pyörinyt TV-sarja, joka on vieläkin ohjelmistossa.

Dragons' Den Canada - Leijonan Luola Kanada

Jos tiedät Suomen Leijonan Luola ohjelman ja et ole nähnyt tätä Kanadan versiota, on sinun korkea aika aloittaa sen katseleminen. Kyseessä on huomattavasti suomalaisversiota viihdyttävämpi show, jossa sijoitetaan rahaa aivan toiseen tahtiin kuin Suomessa ja sijoittajilla on oikeasti myös rahaa tehdä huomattavasti suurempia investointeja.

Dragons’ Den idea ja säännöt

Dragons’ Den on täysin sama TV-formaatti kuin Leijonan Luola, josta kirjoittelin aikaisemmin.

Tässä tosi-tv ohjelmassa yrittäjät saapuvat ”lohikäärmeen pesään” eli sijoittajakaartin eteen esittelemään keksintöjään, bisnesideoitaan tai myymiään tuotteita ja pyrkivät saamaan hakemansa sijoituksen, jota vastaan he luovuttavat prosenttiosuuden yrityksestään sijoittajalle tai usealle sijoittajalle.

Dragons’ Den pääomasijoittajat eli Lohikäärmeet

Jim Treliving

Jim Treliving - Leijonan Luola Kanada

Kaudet: 2006 – 2017

Alusta asti Dragons’ Den Kanada tv-ohjelmassa mukana ollut Walter James ”Jim” Treliving on Kanadan isähahmo ja miljardööri, joka omistaa muun muassa Boston Pizza ravintolaketjun. Jimin poika toimii Calgary Flames NHL-seuran pääjohtajana.

Arlene Dickinson

Arlene Dickinson - Leijonan Luola Kanada

Kaudet: 2007 – 2014, 2017

Venture Communications markkinointiyrityksen omistaja Arlene oli sarjan sijoittajakaartissa jo kahdeksan vuoden ajan kunnes hän päätti lähteä seuraamaan toisenlaista urapolku, mutta nyt hän on palaamassa sarjan uusimmalla tuotantokaudelle.

Michael Wekerle

Michael Wekerle - Leijonan Luola Kanada

Kaudet: 2014 – 2017

Difference Capital sijoittajayrityksen toimitusjohtaja Michael on kanadalainen liikepankkiiri. Kanadan rahamaailman rokkistaranakin tunnettu Wekerle tekee sijoituspäätöksiä todella fiilispohjalta, mutta osuu erittäin usein oikeaan. Kaverin toimintaa Kanadan Leijonan Luola ohjelmassa on aina hauskaa seurata ja onneksi herra nähdään taas tulevallakin kaudella sijoittajien joukossa.

Joe Mimran

Joe Mimran - Leijonan Luola Kanada

Kaudet: 2015 – 2017

Joe tunnetaan parhaiten muotiguruna, joka on perustanut muun muassa brändit Club Monaco ja Joe Fresh. Mimran on hyvä esimerkki siitä, kuinka ihminen voi rikastua ja brändäämisen kannattavuudesta, sillä kaveri teki suurimman osan miljoonistaan myymällä valkoisia kauluspaitoja.

Manjit Minhas

Manjit Minhas - Leijonan Luola Kanada

Kaudet: 2015 – 2017

Manjit pääomasijoittaja ja Minhas Craft Brewery:n perustaja sekä nykyinen omistaja. Manjit nosti yrityksensä useiden epäonnistumisien jälkeen yhdeksi suurimmista alkoholituottajista ja -brändeistä koko Kanadassa. Erittäin laskelmoiva sijoittaja on tarttunut ohjelmassa kiinni lukuisiin bisnesmahdollisuuksiin ja lähes poikkeuksetta nämä yritykset ovat päätyneet huimaan kasvukierteeseen.

Michele Romanow

Michele Romanow - Leijonan Luola Kanada

Kaudet: 2015 – 2017

Michele on kaikkien aikojen nuorin Dragons’ Den sijoittaja, joka teki ensimmäiset miljoonansa myymällä SnapSaves kuponkiverkkopalvelunsa (myöh. Snap by Groupon). Tämän jälkeen hän oli mukana rahoittamassa Buytopia.ca diilisivustoa, joka listattiin sittemmin Kanadan nopeimmin kasvavien yritysten listan kolmannelle sijalle.

Edelliskausilla nähdyt sijoittajat

Kevin O’Leary

Kaudet: 2006 – 2013

Kevin tunnetaan Dragons’ Den Kanada ja USA:n Shark Tank ohjelmissa myös lempinimellä ”Mister Wonderful”. O’Leary on kanadalainen bisnesmies ja tv-julkkis, joka myi omistamansa The Learning Company yrityksensä 4.2 biljoonalla dollarilla. Nykyään Kevin pyörittelee lukuisia yrityksiä ja on maailmanlaajuisesti tunnettu sijoitusneuvoja ja yrittäjäikoni, joka on ollut mukana myös useissa muissa tv-ohjelmissa.

Robert Herjavec

Kaudet: 2006 – 2011

IT-turvallisuusyrityksen perustaja, sijoittaja ja köyhistä oloista itsensä huipulle punnertanut yrittäjä, Herjavec myi IT-turvallisuusyrityksensä yli 100 miljoonalla dollarilla IT-kuplan ollessa huipussaan. Nykyisin Rodert on The Herjavec Groupin johtaja ja nähdään myös USA:n Shark Tank ohjelmassa bisneshaina.

Laurence Lewin

Kaudet: 2006 – 2007

Edesmennyt La Senza alusvaateliikeketjun perustaja nähtiin Kanadan Leijonan Luolan kahdella ensimmäisellä kaudella, jonka jälkeen hän jäi terveyssyistä pois sarjasta. Myymälöitä La Senza brändillä on vieläkin yli 310 Kanadassa ja 320 lisensoituna ympäri maailmaa yhteensä 30 maassa.

Jennifer Wood

Kaudet: 2006

Kanadan nautateollisuuden pyörittäjä, joka oli sijoittajana Dragons’ Den Kanada ohjelmassa vain yhden kauden, eikä oikein saanut mitään siellä aikaiseksi. Luultavasti tämän takia häntä ei enää nähty seuraavilla kausilla.

William Brett Wilson

Kaudet: 2008 – 2010

W. Brett on kanadalainen pankkiiri, sijoittaja, liikemies ja hyväntekijä. Dragons’ Den Kanada ohjelmassa ollessaan Brett teki enemmän sijoituksia kuin kukaan muu sijoittaja ohjelman minkään maan versiossa koskaan ennen. Kyseessä on myös Nashville Predatorsin pienosakas sekä englantilaisen Derby Coutry jalkapalloseuran osaomistaja.

Bruce Croxon

Kaudet: 2011 – 2013

Bruce on mestarisijoittaja ja nettimiljonääri, joka perusti muun muassa Lavalife nettideittailu verkkopalvelun. Herra omistaa myös Vida Wellness kylpyläketjun ja on osakkaana Round 13 Capital pääomasijoitusyrityksessä.

David Chilton

Kaudet: 2012 – 2014

Bisnesmies Chilton tunnetaan nykyään parhaiten useista kirjoistaan, etenkin The Whealthy Barber nimisestä rahoitusneuvoja sisältävästä kirjastaan.

Vikram Vij

Kaudet: 2014

Vikram Vij istui Dragons’ Den Kanadan sijoittajakaartissa ainoastaan yhden kauden ajan. Intialaissyntyinen kanadalainen huippukokki, ruokakirjailija ja televisiopersoona omistaa useita ravintoloita ympäri maailmaa ja on saanut koulutuksensa Itävallassa. Vikramilta sijoituksen saaneet yritykset olivat usein myös ruokaan tai ravintola-alaan liittyviä.

 

Katso Dragons’ Den ilmaiseksi netissä, tarvitset vain VPN-yhteyden Kanadan sijainnilla. Suosittelen hyödyntämään F-Secure Total virustorjunta ja VPN tarjouksen Virustorjunta.biz sivustolla.

 

Antti / Virustorjunta.biz

 

Lue myös:

Seuraava artikkeli:

  • Shark Tank TV-ohjelma – Sijoittajat esittelyssä

 

Related Posts