Markkinakatsaus: Tavallista kesäsäätä

Markkinoissa ei viime viikkoina ole reposteltavaa riesaksi asti ollut. Kurssit sahaavat enimmäkseen kapeissa haarukoissa. USA on ollut paremmassa vireessä kuin Eurooppa keskimäärin kuten odotin. Eurostoxx 600:n toukokuun alussa tekemä piikki 400 pisteen tuntumassa on pitänyt vaivatta kuten ennustin viikkoja sitten.

http://www.marketwatch.com/investing/index/sxxp?countrycode=xx

En koske eurooppalaisiin osakkeisiin ennen syksyä näillä näkymin, sen verran monta kertaa olen tämän kesäsirkuksen nähnyt. Jenkkipörssien odotan edelleen nitkuttelevan ylemmäs, mutta vauhti tuskin oleellisesti kiihtyy viime viikoista. SDY:n tavoitehinnan 92 taalaa pidän ennallaan. Johdannaiskauppa alkaa kiinnostaa tosissaan, kun lyhyttä liikettä on paljon ja isoa vähän.

Dollari ja euro käyttäytyivät juuri kuten viikko sitten povasin. Euro otti ensin kovan lyhyen spurtin 1,13 taalan pintaan kuten oskillaattoreiden perusteella oli odotettavissa, ja sitten sukelsi yhtä vauhdikkaasti alas. Huvittavaa kyllä tämä tapahtui Fedin ilmoituksen yhteydessä. Se on surkuhupaisa kommentti markkinoiden tehokkuudesta – tällaisia prosenttien pikaloikkia tapahtuu finanssimarkkinoiden volyymeiltaan ylivoimaisesti suurimmissa instrumenteissa. (Toivottavasti linkki toimii.)

https://www.tradingview.com/chart/?symbol=FX:EURUSD

Näitä vuoristoratoja näkee muuten todella usein keskuspankkien päätösten yhteydessä, vaikka kauppaa pyörittävien huippupalkkaisten treidereiden pitäisi olla osapuilleen parhaita spesialisteja. Ihmeen nopeasti vaihtuvat tulkinnat. Informaatio ei loikkimisen aikana yleensä miksikään muutu.

Olen odottanut kärsivällisesti taalan vahvistumista, ja nyt pidempi trendi vaikuttaa lopulta kääntyneen. En sitä satavarmasti väitä, mutta merkit ovat lupaavat. Ja puhun siis joitakin kuukausia kestävästä trendistä, jollainen alkoi jo viime syksynä Trumpin valinnan aikoihin euron alkaessa nousta taalaa vastaan.

Vastaava trendi hilaisi taalaa ylös talven nurkille asti, toki tavanmukaisesti joidenkin viikkojen keskipitkissä trendeissä aaltoillen. Toinen asia sitten on, minne liike yltäisi. Sen näkee sitten. Jossain vaiheessa trendi joka tapauksessa kääntyy, ja se taite saattoi tosiaan jo tapahtua. Pidän kohtuullisen todennäköisenä, että tuo euron 1,13 piikki pitää, tai ei ainakaan oleellisesti ylity.

Related Posts

Talous

1930-luku 2.0?

Donald Trump voitti vaalin lopulta kirkkain luvuin. Yleisen käsityksen mukaan maahanmuuttoon ja talouteen keskittyminen puri äänestäjiin Harrisin hiukan osoitteettomaksi jäänyttä kampanjaa paremmin.

Talouden näkökulmasta Trumpin linjausten