Ensimmäiset joukkorahoituksen jälkimarkkinat luotu

Ensimmäiset joukkorahoituksen jälkimarkkinat luotu – joukkosijoittajan asema kohenee

Joukkorahoituspalvelu Invesdor ja listaamattomien osakkeiden kaupankäyntiin erikoistunut Privanet Pankkiiriliike kehittivät maailman ensimmäiset osakepohjaisen joukkorahoituksen jälkimarkkinat.

Yhtenä osakepohjaisen joukkorahoituksen suurimpana haasteena on tavallisesti mainittu se, että jälkimarkkinoita joukkorahoituksen kautta merkityille listaamattomille osakkeille ei ole ollut. Kauppapaikan puuttumisen takia joukkorahoituksen kautta hankittujen osakkeiden myyminen on ollut vaikeaa, ja sijoittajan on käytännössä ollut mahdollista saada sijoituksilleen tuottoa vain kohdeyrityksen myymisen tai osinkojen kautta. Tämä rajoitus on usein nostanut kynnyksen kasvuyrityksiin sijoittamiselle korkeaksi.

Invesdor ja Privanet Pankkiiriliike tuovat nyt ensimmäisenä maailmassa markkinoille osakepohjaisen joukkorahoituksen jälkimarkkinat. Jatkossa kaikkien Invesdorin kautta joukkorahoitusta hakeneiden yritysten on mahdollista listata osakkeensa Privanetin markkinapaikalle luotavalle Invesdor-listalle.

Privanetin markkinapaikalle rekisteröitymällä sekä suomalaiset että kansainväliset osakkeenomistajat voivat turvallisesti ja vaivattomasti ostaa ja myydä listaamattomia osakkeita. Tämä avaa joukkosijoittajille uusia mahdollisuuksia ja vapauksia, mikä on välttämätön askel joukkorahoituksen kehitykselle.

– Olemme innoissamme viemässä joukkorahoitusta seuraavalle tasolle: jälkimarkkinoiden perustamisen myötä joukkorahoitus voi vihdoin todella lähteä lentoon. Privanetillä ja meillä on samat tavoitteet – tarjota sijoittajille kiinnostavia sijoituskohteita ja kasvuyrityksille vaihtoehtoisia rahoituskanavia – ja palvelumme täydentävät toisiaan luontevasti. Odotuksemme ovat korkealla, Invesdorin toimitusjohtaja Lasse Mäkelä kertoo.

Privanet Pankkiiriliike on Finanssivalvonnan valvoma sijoituspalveluyhtiö, joka on erikoistunut listaamattomien arvopapereiden välitykseen ja analyysiin. Privanetin ylläpitämällä markkinapaikalla vaihdetaan useita pienten ja keskisuurten yritysten osakkeita.

– Privanet tunnetaan Suomessa listaamattomien yhtiöiden markkinapaikkana ja on luontevaa tarjota jälkimarkkinapaikka myös joukkorahoitusta saaneille yhtiöille. Finanssikriisin seurauksena perinteiset rahoitusmuodot ovat olleet vain rajoitetusti pienten kasvuyritysten saatavilla. Mielestämme joukkorahoituksen avulla pystytään synnyttämään uusia menestystarinoita Suomeen, kommentoi Privanetin toimitusjohtaja Kimmo Lönnmark.

Kaupankäynnin aloitus Invesdor-listalla tapahtuu yhteistyössä kohdeyritysten kanssa. Ensimmäisten osakkeiden kaupankäynnin Invesdor-listalla odotetaan alkavan kevään aikana

 

Lisätietoja

Lasse Mäkelä

Toimitusjohtaja, Invesdor Oy, puh. 040-7533 844, lasse.makela(at)invesdor.com

Kimmo Lönnmark

Toimitusjohtaja, Privanet Pankkiiriliike Oy, puh. 050 67541, kimmo.lonnmark(at)privanet.fi

Invesdor lyhyesti:

Invesdor on yksi Pohjois-Euroopan johtavista osakepohjaisen joukkorahoituksen palveluista. Invesdor pyrkii vauhdittamaan Suomen talouskasvua parantamalla startup- ja kasvuyritysten mahdollisuuksia saada rahoitusta. Autamme pääomaa etsiviä yrityksiä ja kasvuyrityksistä kiinnostuneita yksityisiä sijoittajia löytämään toisensa verkossa. Pääoma tulee sijoittajilta eri puolilta maailmaa. Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme osoitteessa invesdor.com.

Privanet Pankkiiriliike lyhyesti:

Privanet on suomalainen vuonna 2000 perustettu sijoituspalveluyritys, jonka toiminta on keskittynyt listaamattomiin yhtiöihin. Privanetilla on Finanssivalvonnan myöntämä toimilupa mm. sijoituspalveluiden tarjoamiseen, arvopaperien välittämiseen sekä osakeantien ja joukkovelkakirjaemissioiden järjestämiseen. Lisäksi Privanet toimii Nasdaq OMX First North:ssa Certified Adviser -tehtävissä. Yhtiön toimistot sijaitsevat Turussa ja Hel

One thought on “Ensimmäiset joukkorahoituksen jälkimarkkinat luotu

  1. Tätä olenkin kaivannut!

    Katsotaan lähteekö markkina pyörimään eli syntyykö kauppoja!

Comments are closed.

Related Posts