Euroopan rakennusala ei ole vielä toipunut

Eurostatin tilaston mukaan EU25-alueen rakennustuotantu putosi 2.5% heinäkuussa 2010 verrattuna edelliseen kuukauteen ja 2.3% verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen:

 

Niistä maista joista tieto on saatavana tuotanto nousi Q2-2010 vs Q2-2009 eniten Suomessa (17.8%), Maltassa (12.9%), Briteissä (10.1%) ja Ruotsissa (6.0%). Suurimmat pudotukset nähtiin Latviassa (-35.3%), Tanskassa (-23.1%) ja Bulgariassa (-19.5%).

Myös Virossa rakentaminen on edelleen heikossa hapessa (-16.9%). Irlannin lukuja ei vielä ole saatavilla.

Tuntuu siltä että rakentamisen kehitys on Euroopassa nyt hyvin kahtiajakautunutta: Osassa kasvu on nyt lähtenyt liikkeelle. Etenkin itä-euroopassa kärsitään edelleen rakennusbuumin jälkeistä krapulaa. 

Myös rankalla laihiksella olevat maat kuten Kreikka, Irlanti ja Espanja ovat edelleen alamaissa.

Sijoittajan kannattaa nyt miettiä missä maissa yhtiöllä on toimintaa. Jättäisin vielä Virolaiset rakantajat väliin. Myös kalustovuokraajia kannatta nyt pitää silmällä. Briteissa on kalustovuokraus hyvin kehittynyttä joten volyymin kasvun pitäisi sataa suoraan niiden laariin . Kannattaa pitää silmillä esim Speedy Hire:ea ja sen kilpailijoita.

3 thoughts on “Euroopan rakennusala ei ole vielä toipunut

 1. Kevät…

  … voi vielä aiheuttaa yllärin, kun sieltä lumen alta paljastuu myymättömiä asuntoja enemmän kuin kuviteltiin.

  jouskari

  1. Kommenti koskee siis pohjoiseurooppaa?

   …koska Kreikassa ja Espanjassa harvemmin on lunta…  smiley

   1. 🙂

    Jep. Ja ajatus kylmii sillä olen itse kuviossa mukana…

    jouskari

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan