FT:n finassiministeriranking

FT on julkaissut vuoden 2011 finanssiministerirankingin. Katainenhan taannoin komeili listan kärjessä. Urpilainen löytyy nyt sijalla 9. Huonoin arvosana tulle kohdasta politiikka (sija 13), jota seitsemän ekonomistia on arvionut kolmella kriteerillä:

 • Selkeys
 • Ymmärrys, eli miten keskeiset tapahtumat vaikuttavat eurooppatasolla
 • Vaikuttavuus kotimaassa

Lukijan arvioitavaksi jää minkä kriteerin kohdalla on eniten parantamisen varaa….

Mutta tämä lienee ainakin yksi paikka johon Suomen uusi änkyräpolitiikka on vaikuttanut.

2 thoughts on “FT:n finassiministeriranking

 1. FTn aikaisemmissa listoissa

  FTn aikaisemmissa listoissa oli paljon painoarvoa ko. maan taloudellisessa kehityksessä, usein vielä menneessä jossa istuvalla valtiovarain ministerillä ei välttämättä ole paljoakaan panosta.

  FT listauksen kyvykkyydestä vuoden takainen yksityiskohta, Kreikan George Papaconstantinou oli sijalla kahdeksan eli meidän nykyistä ministeriä parempi. Oliko Papaconstantinou arvio kuinka kohdallaan.

  http://www.keeptalkinggreece.com/…/greek-papaconstantinou-ranked-8th-in-ft-european-finance-ministers-ranking-2010/

  1. Valtion velan korko ja talouden kehitys painavat arviossa

   .. ja näissä Suomella menee vielä melko hyvin. Miten paljon Urpilainen näihin on ehtinyt vaikuttaa on sitten toinen asia.

   Melko kummallinen kyllä tuo KL:n tulkinta asiasta että FT kehuisi Urpilaista. Hän on todellakin korkeimmalla sijalla uusista ministereistä, mutta tämä on paljolti "vanhojen meriittien" eli Suomen talouslukujen ansiota. Ainoa johon ministeri itse voi vaikuttaa suoraan ja nopeasti on ensimmäinen alue "political rank" jossa Irlannin tuore Micheal Noonan on sijalla 3 kun Urpilainen on sijalla 13. Että se niistä kehuista.

Comments are closed.

Related Posts