Oletko asiakeskeinen vaiko ihmiskeskeinen sijoittaja ?

Minkälainen olet sijoittajana? Oletko asiakeskeinen ja pystyt unohtamaan tunteet ja keskittymään numeroihin vaiko ihmiskeskeinen ja pystyt herkästi aistimaan yrityksen johdon kyvyn motivoida ja luoda oikeaa ilmapiiriä. Molemmat taidot ovat tärkeitä, mutta kaikkein tärkeintä on tuntea itsensä niin, että osaa käyttää omia valmiuksiaan.

Persoonallisuuskartoitukset arvioivat ihmistä seuraavilla kahdella akselilla:

–     ihmiskeskeisyys <–> asiakeskeisyys

–     hallitseva <–> mukautuva

Yritysjohdon konsultti Karl-Magnus Spiik on julkaissut ilmaisen ja anonyymin  testin, jolla voit arvioida itseäsi näillä asteikoilla ja viereinen kuva näyttää esimerkin vuoksi minun saaman tuloksen.

Mitä kuva sitten kertoo?

Asiakeskeinen (alhaalla) <—> ihmiskekeinen (ylhäällä)

Jos olet asiakeskeinen, niin pärjäät sijoittajana. Pystyt unohtamaan tunteet ja keskittymään numeroihin. Mutta riskinä on se, että et tule ottaneeksi huomioon yritysjohdon pätevyyttä, yrityksen imagotekijöitä ja muita sosiaalisia asioita.

Jos olet ihmiskeskeinen niin joudut huolehtimaan siitä, että kuuntelet asiantuntijoita. Mutta sinulla on silloin se etu puolellasi, että asiantuntijat viihtyvät seurassasi ja he tietävät, että arvostat heitä.

Hallitseva (vasemmalla) <—> mukautuva (oikealla)

Jos olet hallitseva, niin asiat ovat sinulla hallinnassa ja osaat tehdä päätöksiä itsenäisesti. Tämä on sijoittamisessa yleensä ihan hyvä asia. Joudut kuitenkin varta vasten kiinnittämään huomiota siihen, että kuuntelet myös muita. Unohdat nimittäin helposti sen, että et ole aina se paras asian osaaja.

Jos olet mukautuva, niin tulet hyvin toimeen tiimissä ja kuuntelet paljon muita. Sijoituspäätöksesi heijastelevat yleistä ilmapiiriä ja ovat siksi varsin oikeaan osuneita. Mutta sinun kannattaa pitää varasi. Olet helposti johdateltavissa ja sijoitustuotteiden kauppias saa sinusta helpon saaliin.

Kaikki persoonallisuustyypit ovat hyviä, jos tuntee itsensä

Johtajaksi, tiimin jäseneksi, perheen äidiksi tai mihin tahansa tehtävään soveltuvat yleensä parhaiten ne, jotka tuntevat itsensä. He tuntevat myös puutteensa ja pysyvät arvostamaan henkilöitä, jotka täydentävät heidän osaamistaan.

Kannattaa myös pyrkiä sisäisen ja ulkoisen minän tasapainoon. Esimerkiksi yllä oleva kuva kertoo, että minä olen sisäiseltä olemukseltani aika lailla tavanomainen, keskimääräinen kaduntallaaja (sininen kuva on aika lailla nelilön muotoinen). Ulkoinen olemukseni on kuitenkin painottunut sosiaaliseen suuntaan (punainen neliö). Tämä on seurausta työhistoriastani, jonka aikana olen joutunut korostamaan tätä aspektia. Mutta on luonnollista, että etsiydyn lomania aikana rauhaan aktiivisista sosiaalisista rooleistani ja vietän aikaa hieman itsekseni ja pienessä piirissä perheeni parissa.

 

Karl-Magnus Spiik:n testi löytyy täältä: http://www.spiik.fi/wp/?page_id=40

Testi ei kysele nimiä tai muuta, josta vastaajan voisi identifioida ja on siis täysin anonyymi. Se ei myöskään sisällä mainontaa tms. häiriötekijöitä. Testin huolelliseen tekemiseen kuluu noin 15 min.

 

 

Related Posts

"Minä voinkin ottaa nämä rahat"
Yhteiskunta

Mikro- ja makrotason horisontaaliset tulonsiirrot

Terve yhteiskunta pitää huolta kaikista jäsenistään. Siihen tarvitaan myös tulonsiirtoja. Perinteisesti oikeistossa tulonsiirtoja pyritään kutistamaan kun taas vasemmistossa niitä halutaan lisätä. Tulonsiirrot ovat tarpeellisia, mutta

Sijoittaminen

Suomalaisten yritysten tunnusluvut löytyvät piksun työkalut valikosta

Suomalaisten yritysten tunnusluvut on laskettu valmiiksi piksun TYÖKALUT -> ARVOSTUSKERTOIMIA sivulle:

S/P%  =  (S)ales per (P)rice.    Liikevaihto suhteessa markkina-arvoon (milj.) prosentteina. Joidenkin yritysten tekemä lisäarvo

Yhteiskunta

Yrittäjästatuksella (esim toiminimellä) toimimista helpotetaan ja sähköiset alustat voivat tarjota yrittäjästatuksella toimiville urakoita

Euroopan unioni on säätänyt alustatyödirektiivin, jonka mukaan alustatyötä (ja muita urakoita) tulee voida tehdä niin yrittäjänä kuin työsuhteessakin.

Monet maat, kuten Suomi, ovat pyrkineet pakottamaan kansalaisiaan