Hallitseeko sinua vieläkin kuninkaan idea vai kuningasidea?

Paikanvaihdos ja loma ovat todella hyvä yhdistelmä! Kun ihminen pääsee uuteen ympäristöön, mieli tyhjenee sitä rasittavista ajatuksista ja saa uusia positiivisia ärsykkeitä. Lomalla saan yleensä vuoden parhaat ideat eikä tämäkään loma ollut poikkeus. Mistä uusia ideoita sitten tulee? Joillakin niitä tuntuu olevan jokaiselle sormelle ja varpaalle, toisilla taas yksi hyvä, jos sitäkään. Itse olen opetellut vuosien varrella työkalun, jonka avulla työstän viikoittain uusia ideoita. Tällä hetkellä tavoitteeni on tuplata perheemme vuokratulot seuraavan 18 kuukauden aikana. Kirjoitan tämän kysymyksen muotoon joka päivä: Miten saan tuplattua vuokratuotot 31.12.2012 mennessä? Tämän jälkeen kirjoitan kysymykseen 20 vastausta. Viikossa syntyy 100 uuttaa ideaa. Näiden ideoiden joukosta löytyy varmasti muutama toteuttamiskelpoinenkin idea!

Olen miettinyt vuosien varrella pääni puhki, miksi suurimmalle osaa suomalaisille raha ja siihen liittyvät asiat ovat niin vaikeita käsitellä ja työstää niitä parempaan suuntaan. Monesti tuntuu, että ihmiset kaivavat kuoppaa vain syvemmälle ja syvemmälle. Juhannuksen jälkeen sain ahaa-elämyksen. T. Harv Eker oli puhumassa seminaarissa Lontoossa ja kertoi, että on aivan eri asia olla puhumassa eurooppalaisen kuin amerikkalaisen yleisön edessä. Kokemus rahasta ja kuinka omaan varallisuustasoon voi vaikuttaa, eroaa yhtä paljon kuin yö päivästä. Euroopassa kuninkaat ovat hallinneet sekä maita että ihmisiä. Alamaiset on pidetty köyhyydessä niin kauan kuin mahdollista ja joku muu on sanellut tulo- ja varallisuustason. Omat vaikutusmahdollisuudet näihin ovat olleet hyvin pienet. Amerikan taas ovat vallanneet ne ihmiset, jotka eivät ole suostuneet kuuntelemaan muiden ohjeita tässä asiassa. Sinne muuttivat ne ihmiset, jotka eivät suostuneet ottamaan sitä todesta mitä heille sanottiin vaan muokkasivat oman tulotason ja varallisuustason ajatusmaailmansa mukaiseksi. Suomessa on vielä niinkin erikoinen piirre, että Suomen kansaa ei ole hallinnut kuningas vaan koko Suomea on hallinnut jonkun muun maan valtias.  Suomalaiset ovat olleet alisteisessa asemassa ja huonompi arvoisia muihin nähden.

Nykypäivänä on erityisen vaarallista kantaa mukanaan ajatusta, että oma tulo- ja varallisuustaso ovat ylhäältä annettuja. Kun talousuutisia lukee, niin ei voi olla välttymättä ajatukselta, että kohta saattaa rytistä ja kovaa. Jos tyytyy siihen mitä muut ihmiset sanoo tai antaa, on auttamatta vaikeuksissa. Ihmiset tekevät usein asioita tiedostamatta ja sen enempää ajattelematta ja ihmettelevät jälkikäteen, että mites tässä nyt näin kävikään. Nyt kun huomaamme ja tiedostamme, että ajatusmaailma ja käytösmallit tulevat kaukaa historiasta ja ne eivät palvele meitä tässä ajassa, voimme muuttaa niitä itse nykyajan maailmaa vastaavaksi ja paremmin itseämme palvelevaksi.

Idearikasta päivää!

Terhi Majasalmi

www.vaurasnainen.fi

2 thoughts on “Hallitseeko sinua vieläkin kuninkaan idea vai kuningasidea?

  1. Hyvä artikkeli!

    Hyvä idea tuo, että käy samaa kysymystä läpi mahdollisimman monesta eri kulmasta :).

     

    Suomalaisten asenne rahan suhteen on jännä, mutta toisaalta ihan ymmärrettävä. Verot vievät kuitenkin niin suuren osan omaisuudesta, että aika harvalla jää suoraan ylimääräistä käteen, ilman jostain kuluttamisesta luopumista.

     

    Pat,

    Omaraha.org

    Ps. Julkaisin tämän myös Facebook-seinällämme: https://www.facebook.com/OmaRaha

    1. Suhtautuminen varallisuus- ja tuloeroihin on erilaista

      Suhtautuminen tuloeroihin ja varallisuuseroihin on kovin erilaista. Varallisuuseroja siedetään paljon paremmin kuin tuloeroja ja korkeaa varallisuutta joskus jopa kunnioitetaan. Minusta tämä on hyvä juttu.

Comments are closed.

Related Posts